Розклад богослужінь у Вербну неділю, Страсний тиждень та Пасху в храмах Мукачева та Ужгорода

Дорогі браття і сестри, духовенство та чернецтво! 

З благословіння керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського в період Страсного тижня та Пасхи Христової в храмах Ужгород та Мукачева богослужіння духовенство звершуватиме наступним чином:

ВЕРБНА НЕДІЛЯ

Початок богослужіння: 06.00 (без відвідування людей), після богослужіння – освячення верби. Далі, храми відкриті для участі вірян в таїнствах Сповіді та Причастя, після чого люди зможуть взяти освячену вербу. Чергові священнослужителі знаходяться в храмі для освячення тих верб, які віряни принесуть з собою. Вхід-вихід – 2 людей.

ВЕЛИКИЙ ЧЕТВЕР. СТРАСТІ ХРИСТОВІ.

Звершується Утреня з читанням Страстей без людей.

ВЕЛИКА П҆ЯТНИЦЯ. ПЛАЩАНИЦЯ.

Вечірня з чином виносу плащаниці звершується без присутності людей. Далі, храми відкриті для вклоніння святині до 20.00. Щодо цілування Плащаниці, як варіант, пропонується: поставити на неї скло, яке чергові храму періодично протиратимуть відповідними, дизенфікуючими засобами.

ВЕЛИКА СУБОТА.

Початок богослужіння: 06.00 (без відвідування людей), після богослужіння – храми відкриті для участі вірян в таїнствах Сповіді та Причастя.

ПАСХА ХРИСТОВА.

Початок святкового богослужіння о 00.00. Освячення пасок з 02.30 до 11.00.

Богослужіння звершуватимуться таким чином: Архієрей, 2 диякона та 4 священики. Інші священики залишаються черговими для освячення пасок на вулиці, по 2 кошарики, після чого вірячи можуть йти додому дивитися пряму трансляцію богослужіння.

Пропонуємо в селах звершити святкове богослужіння у встановлені за домовленість з парафіяльною радою години. Освячення пасок пропонуємо звершити вулицями села біля домівок людей.

Єпархіальний відділ Протокольної служби

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.