Фіолетовий браслетик з білосніжним логотипом “OrthoFest” чомусь так і викликав мій погляд перед виходом на роботу. Повернувшись з Всеукраїнського православного молодіжного фестивалю ще ні разу його не вдягала.

Майже 50 днів після завершення Фестивалю, і свідомо жодної спроби його описати. Дивовижно як на медійника))

Але таку особливість пояснити не так і важко – круговерть інформаційних постів, репортажів суцільно заполоняє щоденне життя. А самого життя в цьому щоденні – не те що обмаль, а іноді взагалі не існує…

Аби прожити Фестиваль кожною клітинкою свого серця, напередодні поїздки попередила друзів, не турбувати мене проханням: “а сфоткай нас”, “а давай щось напиши”😂

Та все ж, мабуть, промоція заходу від тих, хто побував там – теж важлива справа. А бажання побачити наступного року найактивнішу молодь Мукачівської єпархії поруч з собою на “OrthoFest” бере верх і ми ділимось чому варто відкинути усі житейські клопоти і рушати на Київ 😊

***

Ніч в палатці і владика-сусід

Перша ніч в палатці для декого була першою і в житті 😱😁 На щастя, десь на 3-тю ночівлю стало звичніше, ну наче ти й на ліжку)) Це справжній вишкіл і позбуття будь-якої прив’язаності до комфорту.

Усе було настільки просто і зручно, що ми вражались цим. І жодного, як то кажуть, “кіпішу” від організаторів, що не менш важливо для емоційного стану учасників.

Уранці драйвова зарядка від професійних фітнес-тренерів, умивання в екоумовах, далі ранкова молитва зі священиками, сніданок, після чого зустрічі і лекції від  відомих церковних персон, побачити яких було межею мрій.

До нас приходили богослови, ректори вищих духовних шкіл, серед яких і шановані владики, простота яких у квадраті доповнювала наші враження. Часом ми мали шок. І було з чого!

Уявіть собі владику, який недалеко від вас, ночує так само, як і ви у палатці! Чи приходить до вашого сектору (ми були розділені локаційно на 16 міні-груп) і сідає поряд наче друг та годинами бесідує, чим вирішує чимало питань молодих душ…

“СКАЙ” і богослужіння в лісі

Вечірня програма “ортофестівців” була концертною, усіх зіркових гостей і не перелічити. Олег Собчук, фронтмент гурту “СКАЙ”, співочий священик о.Олександр Клименко і вокалісти, що дарували музичну насолоду в поєднанні з бадьорим настроєм.

А ще майстер-класи, воркшопи і забави – ні хвилини суму! Духовність, яка панувала невидимо на  “OrthoFest” пронизує усі спогади, пов’язані з фестом.

В одну з ночей було відслужено Божественну літургію посеред лісу. Під час цього більшість хлопців і дівчат підійшли до сповіді й Причастя. Акцент на благочестю молоді відчувався навіть на початку реєстрації – організатори прописали і необхідний дрес-код – жодних міні-спідниць і шортів, інших речей, що протиречать православному образу. І це величезний плюс!

“Ставайте так, щоби я вас не заслонив”

У завершення скажу – ставайте учасником молодіжного зібрання і на власні очі побачите, а головне відчуєте, що таке “OrthoFest”. Жодні дописи не передадуть палітри, що довершувала кожний із 6-ти днів фесту.

Відео: Олена Трубіцина; Фото учасників Фестивалю

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.