СІМ’Я. Чергова зустріч сімейного клубу в Ужгороді: “Сімейні радості в буденності”

18 листопада, Недільного вечора в храмі святителя Іоанна Шанхайського і Сан-Франциського в м. Ужгороді відбувся черговий сімейний клуб на тему: “Сімейні радості в буденності”.

Нагадаємо, такі сімейні зустрічі проходять з благословення вископреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського, щомісяця в рамках  проекту Єпархіального відділу у справах сім’ї – робота з сім’ями на парафії.

Цікаву та змістовну бесіду на вищезгадану тематику провів настоятель храму, голова Місіонерського відділу єпархії – протоієрей Віктор Палош.

Зокрема, в ході обговорення було відмічено, що для того, щоб уникнути сірої буденності і рутини в сімейному житті, сімейній парі необхідно докласти зусиль, не виправдовуватись занятістю і неважливістю цього процесу. Викроювати час для спільних прогулянок, відпочинку і навіть простого спілкування. Адже не рідко буває, що саме брак спілкування між чоловіком і жінкою закладають першу тріщинку сімейного щастя. “Не боятись визнавати свої помилки один перед одним, одне з основних правил міцної і щасливої християнської сім’ї” – відмітив отець Віктор.

Також, було акцентовано увагу на ролі дітей у формуванні мікроклімату сімейних відносин, а саме: діти надзвичайна радість і очікування, більше того плід любові чоловіка і жінки, але у випадку коли всі сили сім’ї зосереджені лише на вихованні і угоді дітям, не рідко відносини чоловіка і жінки стають сірими, холодними, заходять в кут і не рідко провокують  багато сімейних конфліктів, а в деяких нажаль випадках і стають причиною розлучень.

Тому,  щоб уникнути неприємних ситуацій і не стати заручником сірої сімейної буденності, чоловік і жінка повинні докласти багато зусиль, щоб щодня, спільною молитвою особливо вечером, приємним словом, посмішкою, взаємодопомогою, простим спілкування приносити радість один одному і сім’ї вцілому.

До наступних зустрічей….

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.