Духовні отці розкривали вірянам церковний погляд на нетрадиційне лікування

У другу неділю осені, 9 вересня, в Свято-Петро-Павлівському храмі м. Ужгорода (поблизу стадіону «Авангард»/настоятель: протоієрей Петро Івашко) відбулася чергова позабогослужбова зустріч духовенства з вірниками.

Нагадаємо, ще з лютого в Ужгородському благочинні з благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського стартував проект спілкування священнослужителів з паствою в інший від богослужінь час.

Щомісячні зустрічі передбачають формат виступів на певну тематику, опісля якої йде жваве обговорення всіх присутніх, також є можливість поставити питання, що хвилює.

Так відбувалося і цього разу. Спілкування з вірниками в неофіційній обстановці на тему: “Церковний погляд на нетрадиційне лікування”, провели – протоієрей Василій Алексій, настоятель храму на честь “Почаївської” ікони Божої Матері і священнослужитель кафедрального Свято-Хрестовоздвиженського собору протоієрей Іоанн Фечко.

Священнослужителі почергово висловили бачення Церкви на методи лікування хвороб, зауважуючи, що головним для православної людини повинна стати розсудливість.

Роз’яснювали, що прибігаючи до нетрадиційної медицини слід бути пильним, аби не підпасти під вплив осіб, що займаються ворожбою, водночас підкреслили, що гомеопатія подеколи може стати ключем до справжнього вилікування від недуг. Саме тому серед таких варіюючих поглядів не потрібно забувати за власних духівників та православних лікарів, які завжди можуть мудро підказати, – підсумували священики.

У свою чергу, настоятель зазначеного храму – протоієрей Петро Івашко долучився до бесіди і також підтримав думки щодо обачності у вирішенні способу лікування.

Насамкінець духовні отці відповіли вірникам на запитання.

Завершилося зібрання, традиційно, молитвою.

***

Наступна найближча позабогослужбова зустріч відбудеться 30 вересня, о 17.00, у Свято-Миколаївському храмі (вул. Собранецька; Аеропорт) / настоятель: протоієрей Михаїл Шандра. Тема: «Як повинен виглядати домашній іконостас?» (Архімандрит Миколай Шестак, протоієрей Іоанн Моланич).

Фото: Ольга ПАЛОШ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.