ДУБРІВКА. Архієрейське богослужіння з нагоди престольного свята обителі

7 липня в суботу 6-го тижня після П’ятидесятниці в день молитовної пам’яті Різдва честного славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господня Іоанна керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Дубрівському Свято-Іоанно-Предтеченському жіночому монастирі, що на Іршавщині. 

Керуючого єпархією з букетами квітів зустріла настоятельниця обителі, ігуменя Серафима (Готра). Його Високопреосвященству співслужили понад 40 священнослужителів району та єпархії.

Під час богослужіння підносилась сугуба молитва за мир в Українській Землі. Після Євхаристичного канону насельник Свято-Воскресенського чоловічого монастиря, що в м. Ужгород, монах Нектарій (Козанчин), випускник Почаївської духовної семінарії був рукоположений архіпастирем в сан ієродиякона.

По завершенні літургії був звершений традицій хресний хід довкола Іоанно-Предтеченського храму, після якого Владика звернувся зі словами проповіді до присутніх.

Вкінці архіпастир привітав усіх зі святом та прикликав на всіх вірян Боже благословіння.

Цікавинки про обитель:

МУКАЧЕВО. Побачила світ книга про Дубрівський монастир (РЕЦЕНЗІЯ)
Правдиву історію про святу обитель закарпатської Дубрівки видав книгою студент-історик з Осою
До Дубрівського монастиря прийшли письменники
Джерела з історії православного чернецтва та монастирів Іршавського району (1925-2014) / підготував студент V курсу кафедри історії України УжНУ, науковий співробітник Богословсько-історичного науково-дослідного центру імені архімандрита Василія (Проніна) Мукачівської єпархії УПЦ, Володимир Роман  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.