Чергова позабогослужбова зустріч відбулася в Ужгородському благочинні

Теплого весняного, недільного, вечора на території Свято-Іллінського храму м.Ужгорода (мікрорайон Червениця / настоятель: протоієрей Віктор Легойда) відбулася чергова позабогослужбова зустріч духовенства з вірниками.

Нагадаємо, ще з лютого в Ужгородському благочинні з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського стартував проект спілкування священнослужителів з паствою в інший від богослужінь час.

Щомісячні зустрічі передбачають формат виступів на певну тематику, опісля якої йде жваве обговорення всіх присутніх, також є можливість поставити питання, що хвилює.

Так відбувалося і цього разу. Спілкування з вірниками в неофіційній обстановці на тему: “Церква є не в атрибутиці, а живій присутністі Бога в людях”,  провели – благочинний міста Ужгорода, настоятель Свято-Троїцького храму протоієрей Володимир Гуй та протодиякон Миколай Кабаці, клірик Свято-Покровського храму міста.

Розгляд поставленої теми плавно перейшов у неймовірно широкий спектр обговорення вірян з священиками тієї проблематики сьогодення суспільства й духовного виміру світу, що є вкрай важливою у справі спасіння душі.

Відчувалося, що в людей є спрага до пізнання й осягнення вічних істин, які приглушує сучасне буремне життя.

Духовні отці  відповіли вірникам на всі запитання, закликаючи ніколи не забувати за власних духівників, які зможуть надати конкретно правильну відповідь кожній окремій особі.

Завершилося зібрання, традиційно, молитвою.

– Ми поговорили з людьми про живу віру в Бога, яка не повинна замінюватись атрибутикою – під час церковних Таїнств чи обрядів. Бесіда пройшла дуже жваво, вірники були зацікавлені думкою священиків і Церкви на ті чи інші реалії, ставили багато запитань, що є дуже приємно. Це свідчить про те, що люди дійсно цікавляться життям – внутрішнім, духовним, а не тільки зовнішнім. Наступного місяця подібна зустріч відбудеться в Свято-Покровському храмі-пам`ятнику – 13 травня, о 17 годині, тож запрошуємо всіх бажаючих, – зазначив у коментарі протоієрей Володимир Гуй, благочинний м. Ужгорода.

Фото: Ольга ПАЛОШ

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.