Архіпастиський візит до Свято-Архангело-Михайлівського храму села Тур’я Поляна

Завершується 2016-й! Сьогодні, 22 грудня в четвер 27-го тижня після П’ятидесятниці в день молитовної пам’яті зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці, керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив останнє у цьому році архіпастиське богослужіння на парафіях єпархії.

Владика відвідав Свято-Архангело-Михайлівський храм с. Тур’я Поляна, що на Перечинщині.

Архіпастиря разом з вихованцями Недільної школи храму села зустрічав настоятель парафії − протоієрей Йосип Майор.

Вкінці архіпастир звернувся до присутніх з промовою. «Згадуючи сьогодні святих і праведних богоотців Йоакима та Анну просимо їхніх святих молитов. Прибігаючи до них просимо те, що потребуємо для спасіння наших безсмертних душ. Сьогодні Свята Мати Церква згадуючи праведних богоотців Йоакима та Анни ставить нам їх в приклад, як власне потрібно молитись та праведно жити. Тому будемо наслідувати приклад праведних Йоакима і Анну, як одну зі святих родин, які своїм життям показали нам взірець чистоти і самовідданості у служінні Богу», − відмітив владика.

Після завершення богослужіння владика разом з духовенством Перечинського благочиння звершив чин освячення оновленого зовнішнього інтер’єру храма.

Відразу по завершенні богослужіння владика разом з настоятелькою Свято-Маріє-Магдалинівського жіночого монастиря в с. Зарічево, ігуменією Варварою (Поп) та священнослужителями відвідав Тур’я-Полянську ЗОШ І-ІІ ступенів. З хлібом та сіллю зустрічала владику секретар сільської ради Майор Надія Степанівна. Керуючий єпархією привітав директора ЗОШ Веренчук Оксану Михайлівну, викладачів та школярів з наступаючими Різдвяними святами та взяв участь в прийомі з нагоди 90-річчям музею школи та відвідав приурочену до ювілею музея виставку дитячої творчості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.