29 листопада в другий день Різвяного посту в приміщенні Єпархіального управління Мукачівської єпархії керуючий єпархією – архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор провів планові збори благочинних Мукачівської єпархії.

Участь в зборах взяли: секретар Мукачівської єпархії, протоієрей Віктор Місо та всі благочинні Мукачівської єпархії. Збори, як і завжди розпочалися молитвою, після чого владика перейшов до обміркування єпархіального життя. Були обговорені практичні питання щодо організації процесу перереєстрації. Насамперед керуючий архієрей Мукачівської єпархії ознайомив благочинних із змінами в чинному законодавстві України, що потребує перереєстрації парафіяльних статутів. Також владика ознайомив всіх священників з останніми церковними новинами та подіями в житті Української Православної Церкви.

Владика ще раз нагадав присутнім про необхідність ревізій стану парафіяльних справ, ведення церковної документації, юридичного оформлення прав користування земельними ділянками під храмами. На порядку денному також були обговорені актуальні питання з парафіяльного життя кожного благочиння. Архієрей призвав духовенство посилити церковне місіонерство та проповідь серед парафіян. Окрема увага була приділена якісному розширенню діяльності парафіяльних Недільних шкіл. Також в ході зборів була запланована дата проведення наступних зібрань духовенства.

По завершенні владика Феодор щиросердечно подякував всім благочинним за пастирську роботу на місцях та ще раз привітав з початком Різдвяного посту.

По закінченню зборів, владика Феодор провів індивідуальний прийом благочинних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.