2 серпня в день молитовної пам’яті святого пророка Іллі керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в свято-Іллінському храмі села Ірлява Ужгородського району.

На святкове архієрейське богослужіння прибули декілька процесій з різних храмів Ужгородського району.

Архіпастиря при вході до храму зустрічали прихожани разом з настоятелем протоієреєм Андрієм, а також велика кількість вірян й діточок з квітами.

Під час Божественної літургії його Високопреосвященству  співслужив секретар Єпархіального управління – протоієрей Віктор Місо, благочинний Ужгородського районного благочиння №2 – протоієрей Володимир Мучичка та духовенство єпархії.

Богослужіння прикрашав спів хору кафедрального собору Ужгорода під керівництвом регента протодиякона Феодора Копинця.

Під час літургії насельник Свято-Покровського чоловічого монастиря с. Ракошина – інок Севастьян (Рошинець) був рукоположений в сан диякона.

Наприкінці богослужіння вірників та архіпастиря порадували діти-сироти з родинного будинку «Нова сім’я» (м. Ужгород) проспівавши чудові духовні пісні.

В кінці був звершений Хресний хід навколо храму з читанням уставного Євангелія.

Після цього владика звернувся до присутніх з вітальним словом, зокрема подякував усім, хто взяв участь в літургії,  привітав прихожан храму з престольним святом і побажав настоятелю о.Андрію пастирського натхнення задля окормлення свого приходу.

«Сьогодні багато людей прийшло до цього храму, аби розділити радість свята з прихожанами і помолитися великому пророку Іллі, щоб він утвердив нас у вірі православній. Ми до всіх ставимося з любов’ю і всіх любимо без винятку, бо ворогів у православних людей не може бути! Однак свою віру ми відстоюємо міцно, надіючись на милосердя Боже», – наголосив архіпастир.

 Фото: Віталій Муха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.