Архієрейське богослужіння у Приборжавському Свято-Серафимівському жіночому монастирі

1 серпня в день молитовної пам’яті знайдення мощей преподобного Серафима Саровського чудотворця (1903) керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Приборжавському Свято-Серафимівському жіночому монастирі, що на Іршавщині.

Свого архіпастиря зустрічала ігуменя монастиря Серафима (Бердар) та велика кількість прихожан і приїжджих паломників.

Його Високопреосвященству під час богослужіння співслужили понад 50 священнослужителів, серед яких були і представники духовенства інших єпархій УПЦ.

За богослужінням тисячі людей разом зі своїм архієреєм із великим духовним піднесенням молилися  за мир та спокій на рідній українській землі.

За Божественною Літургією насельник Свято-Георгієвського чоловічого монастиря с. Заболотне – ієродиякон  Єфрем (Граб) був рукоположений в сан ієромонаха.

Наприкінці богослужіння владика із сонмом духовенства звершив урочистий молебень до усіма любимого святого – преподобного Серафима Саровського.

Після цього архіпастир звернувся до вірян зі словом настанови, в якому зокрема зазначив:

“Катехізичне визначення Промислу Божого звучить так, що все без винятку, що стається з нами звершується по волі Божій і Його Промислу. І зверніть увагу: обовязково направлене на добро людини.  Навіть нинішній розкол в Церкві, як це не дивно звучить, на добро і є благодіянням Божим!  Адже Господь відсіює пшеницю від плевел, тих людей, які називались, але не були істинно православними. Таким чином розкол лікує церкву і спасуться за словами святого преп. Антонія Великого ті, що збережуть православну віру в чистоті до останнього.Тому не переживайте, нікого не бійтесь,будьте ревностними і вірними православними християнами!”.

Насамкінець владика Феодор привітав з днем небесного покровителя настоятельницю монастиря – ігуменю Серафиму,священнослужителя обителі – архімандрита Серафима, всіх сестер, благодітелів, прихожан монастиря та закликав на всіх Боже благословення.

Фото: Віталій Муха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.