Владика Феодор привітав з Різдвом Христовим всіх студентів та працівників Ужгородського національного університету

Дорога професорсько-викладацька корпораціє, співробітники та студенти Ужгородського національного університету!

Від щирого серця вітаю всіх Вас з Новим роком та великим святом Різдва Христового!

Архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор
Архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор

Ми з Вами живемо у непростий час. Але, з іншого боку, коли він був легким? Ніколи! Наша мета і завдання жити щодня з Ним – Христом! Сьогодення пропонує нам свої виклики, і ми їх повинні сприймати, зважувати й аналізувати! Як це робити? Тільки через призму Євангелія і розуміння того, що для нас зробив Бог. Бог, який заради нас народився, був розіп’ятий, воскрес у третій день і вознісся, чим підняв природу людини до небувалої висоти обожнення.

У ці дні ми переступаємо календарну лінію ще одного року в нашому житті, а через неї наближаємося до події Вселенського значення – народження Бога на Землі! Бог став тим, ким ніколи не був! Ця думка святих отців просто вражає!

Усе своє життя ми повинні завжди пам’ятати, що у нашому, земному, світі і для нас в убогій печері народився Господь Бог – Спаситель! У ту ніч небо принесло Христу зірку, земля – печеру, пастухи – поклоніння, волхви – дари. Що ж принесемо Йому ми? У Святому Письмі Господь Сам відкриває нам те, що чекає від нас – серця, чистого від пристрастей і гріхів, спрямованого до Небесного Отця. Мандруючи по цьому шляху, не тільки на словах, але й справами і всім своїм життям, станемо учнями народжуваного на землі Бога – і весь світ навколо стане світлішим і радіснішим.

Церква завжди пліч-о-пліч крокувала з наукою разом. Сократ, Аристотель, Платон, Блез Паскаль, Ейнштейн, Галілео Галілей – всі вони були побожними людьми! Віра повсякчас наповнювала і доповнювали науку! І в цьому тандемі народжувалися великі відкриття та звершення!

У ці святкові дні всім Вам бажаю радості, благодатної допомоги Божої, світлого настрою, душевного миру. Особливо миру в сім’ях, на нашій рідній Українській землі. Бажаю Вам зберегти в своїх серцях і в своїх будинках Світло Христове, який просвітлює всіх.

Нехай Вам Бог дарує міцного здоров’я, успіхів у навчанні та праці, творчого натхнення, благополуччя і затишку у Ваших родинах. У надії на милість Божу будемо і далі разом працювати для користі Церкви та держави і довколишніх людей з любов’ю до Бога і одне до одного.

Христос народився – славімо Його!

З повагою і любов’ю –

архієпископ Мукачівський і Ужгородський

+ ФЕОДОР

За матеріалами: http://mediacenter.uzhnu.edu.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.