Ігумену Пантелеймонівського монастиря схіархімандриту Єремії – 100 років!

На Афоні розпочалося святкування 100-річного ювілею ігумена Пантелеймонівського монастиря схіархімандрита Єремії (Альохіна).

З нагоди 100-річного ювілею ігумена Свято-Пантелеймонівського монастиря на Афоні схіархімандрита Єремії (Альохіна) 21 жовтня ввечері в головному монастирському соборі почалося всенічне богослужіння, на яке з’їхалося понад 400 гостей зі Святої Гори і з різних куточків Росії, України, Молдови, Грузії та інших країн.

Святкове богослужіння очолили спеціально прибулі на урочистості митрополит Володимирський і Суздальський Євлогій (Смирнов), митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій (Генсицький), митрополит Ставропольський і Невинномиський Кирил (Покровський) і єпископ Муромський і Вязниковський Ніл (Сичов), вікарій Володимирської митрополії.

Також привітати 100-річного старця прибули представники практично всіх монастирів Афона.

Схіархімандрит Єремія
Схіархімандрит Єремія

Свої вітання старцю-ігумену Єремії прислали Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій та багато інших православних ієрархів з різних країн світу.

Як відомо, 22 жовтня 2015 ігумену Пантелеймонова монастиря на Афоні схиархімандриту Єремії виповнюється 100 років з дня народження. В даний час він є найстарішим Ігуменом на Святій Горі. Цього року також виповнюється рівно 40 років, як він подвизається на Святій Горі. Понад 35 років він очолює обитель святого Пантелеймона.

Незважаючи на свій похилий вік і природні для такого віку перепони, отець Єремія і не думає про спокій. 100-річний старець-ігумен відвідує все добове коло богослужінь, очолює засідання Собору Старців монастиря, активно цікавиться відновлювальними роботами в обителі. Регулярно відвідує сам або у супроводі інших старших братів відновлювані об’єкти всередині монастиря, на скитах і келіях. Крім того, ігумен особисто здійснює поїздки за межі Святої Гори для закупівлі продуктів харчування для братії.

Мукачівська Православна єпархія  приєднується до привітань з нагоди ювілею отця Єремії та від усієї душі вітає дорогого старця з цією знаменною ювілейною датою в його житті і бажає йому допомоги Божої в його пастирському служінні.

Многая і благая літа, Вам, дорогий отче!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.