Науковий співробітник БІНДЦ взяв участь в студентській конференції в Києві

Науковий співробітник БІНДЦ, студент історичного факультету УжНУ Володимир Роман з благословіння керуючого Мукачівської єпархією, високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського взяв участь в VІ щорічній студентській конференції «Студентська наука в духовній школі», яка проводилася 10 березня у Київській духовній академії.

програмкаНа науковому форумі Володимир виступив з доповіддю на тему: «Православне чернецтво та монастирі на території Іршавського району Закарпатської області (ХХ ст.)». Доповідь було заслухано на секції «Історія церкви».

В. Роман закінчує навчання в магістратурі на історичному факультеті. Під керівництвом к.і.н., доц. Юрія Данильця на кафедрі історії України кілька років поспіль працює над вивченням історії православного чернецтва на Іршавщині. Має публікації у студентському збірнику, єпархіальній періодиці, видав окрему книжку, присвячені історії монастиря в с. Дубрівка Іршавського району. Випускник планує продовжити наукову роботу, буде подавати документи до аспірантури.

У січні 2015 р. його було прийнято до складу наукових співробітників Богословсько-історичного науково-дослідного центру імені архімандрита Василія (Проніна) Мукачівської Православної єпархії.

У роботі наукового форуму взяли участь представники Київських духовних шкіл, Московської духовної академії, Санкт-Петербурзької Православної духовної академії, Православного Свято-Тихонівського гуманітарного університету, Одеської, Волинської, Полтавської, Харківської, Почаївської духовних семінарій, Чернігівського, Володимир-Волинського та Мукачівського духовних училищ.

Світські навчальні заклади на конференції представили Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний педагогічний університет ім. М.П. Драгоманова, Київський університет права НАН України, Національний університет харчових технологій, Ужгородський національний університет, Хмельницький Інститут Міжрегіональної Академії Управління Персоналом.

РоманУ президії пленарного засідання були присутні: керуючий справами УПЦ, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Навчального комітету при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент, перший проректор КДА протоієрей Сергій Ющик, вчений секретар КДА протоієрей Ростислав Снігірьов та проректор КДА з науково-богословської роботи, професор Бурега Володимир Вікторович.

На відкритті конференції також відбулася презентація логотипу, присвяченого святкуванню 400-річчя Київських духовних шкіл. Конференцію відкрили, зачитавши вітальне слово Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Після закінчення пленарного засідання робота конференції продовжилася по 8 секціях: «Богословська освіта у світських вищих навчальних закладах: проблеми і перспективи», «Біблійні науки», «Догматичне богослов’я і патрологія», «Моральне богослов’я», «Історія Київських духовних шкіл», «Історія Церкви», «Церковно-практичні дисципліни», «Церковне право».

Загалом було заслухано близько 80 доповідей, що викликали дискусію та обговорення. Бажаємо В. Роману подальших творчих успіхів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.