Брат … Брата!!!

Будь яке вбивство це убивство брата. Тема Каїна та Авеля – тема сперечань, і боротьби хто кращий. Каїн став землеробом а меньший брат Авель пастухом. Це перше в історії вбивство. Чому Бог прийняв жертву Авеля а Каїна ні? Тим паче якщо раніше ніколи не вбивали то чи знав Каїн що накоїв?
Лице твоє радісне коли робить добро, а помрачається від діл поганих, над гріхом потрібно володарювати. Бог попереджав Каїна про лихі його наміри і про наслідки але Бога він не послухав і як результат проклятим став від землі що відкрила уста свої прийняти кров брата його. Бог виганяє Каїна від людей.

Господь лише продемонстрував що приймає жертву і Каїна маючи темне серце позаздрив, заревновав і не спитав Бога: “чим я тобі не догодив, що зробив я не так?” А вбив брата. Перший на землі гріх це гріх не послуху Єви та Адама, а тепер брат вбиває брата, а значить гріх росте і розвивається якщо з ним не боротися, але далі Біблія нам покаже що все таки брати навчаться прощати.

imagesІаков і Іссав ворогували ще в утробі матері. Ісав асоціюється з Християнством був старшим братом і мав первенство, Іаков символ Іудаїзму не був з цим згоден і обманом викупив первородство. Продати своє первородство, це є неповага до Бога, до родини що наділила тебе таким даром. Яков тікає і через багато років повертається, і вже брат його побачивши передувам вбивати, розплакався і обійняв.

Йосипа батько любив і навіть цінний одяг подарував, а це розлютило братів, і зло вони вчинили з братом своїм.Бог не лишає Йосипа і він пройшовши всі біди з Богом в серці, отримує багатства і можливість помститися, але замість цього він милує братів і говорить що все в руках Божих і Богубуло угодно що самеЙосип рятує і свою сім’ю і Єгипет від голоду.

images (2)Христа продає Іуда. «Прости їм бо незнають що творять» слова що проносяться в історії і вони торкаються і Каїна і всіх нас. Замість того щоб вбити, Бог дарує життя Каїну в вигнанню, але він мав сміливість просити у Бога помилування, і щоб ніхто його не вбив отримуєзнак.

Були часи (17 ст.) коли люди вбивали інших людей (Індійців, африканців та ін.) як дітей Каїна. І до тепер нациські групи пропагандують подібне (Забувши про потоп в часи Ноя). Знак Каїна не лише знак вбивці ай знак Божої милості, Божого заступництва. Ймовірновбивство Авеля було нещасним випадком, саму тому Бог і милує Каїна.

Єгиптяни мають багато спільного з Іудеями, і є навіт подібні розповіді, яким майже 4000 років,  про  Каїна і Авеля. Навіть Шумери мають легенду про війну землеробів і скотарів.

images (4)Вбивство людини – вбивство цілої нації що вже не народиться. Ми маємо свободу, все в наших руках. Тому с ким би ми не спілкувалися, якою б не була ситуація потрібно завжди залишатися толерантним, і з любовю відноситись до інших щоб не накликати на себе біду.

Ми сторожі своїм братам, бо що ж ми за люди, що ж ми за брати та сестри коли не бережемо один одного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.