До «Камо грядеши» завітало «Цілюще слово»: «З Богом завжди краще» – Дмитро Кешеля (ОНОВЛЕНО) (+ВІДЕО)

Цього разу учасники спільного проекту закарпатських письменників і Мукачівської Православної єпархії – «Цілюще слово» завітали до літнього, духовно-просвітницького, оздоровчого, православного табору «Камо грядеши», що в с. Кам’яниця на Ужгородщині.

Дітлахи від початку не приховували емоцій з приводу цікавих гостей. В своїх промовах, письменники Дмитро Кешеля, Василь Густі, голова Відділу Мукачівської Православної єпархії у справах катехизації – протоієрей Василій Поп, голова голова Інформаційного відділу – протоієрей Олександр Монич та голова Відділу Інноваційних проектів – протоієрей Василій Керецман говорили діткам про одне – про життя з Богом, та любов до ближніх.

У своєму слові Д. Кешеля зупинився на таких поняттях, як щастя і багатство. Зокрема письменник сказав, що з «Богом завжди краще і щастя не навколо нас, а в нас самих, і багатий не той хто має чогось багато, а той хто вміє жити з тим, що в нього є». В кінці зустрічі і дітки розповіли та проспівали гостям кілька своїх власних віршів та пісень.

Нагадаємо, що проект «Цілюще слово» був започаткований з ініціативи голови Закарпатської організації національної спілки письменників України Василя Густі, заслуженого письменника України Дмитра Кешелі при підтримці Відділу культури Закарпатської ОДА в особі його голови Юрія Глеби та з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського. Народився на світ незвичний і актуальний духовно-просвітницький, місіонерський проект ««Цілюще слово» – 17-го травня 2013 року.

Ідеологи задуму, а це відомі закарпатські письменники і священнослужителі Мукачівської православної єпархії систематично, щомісяця відвідують школи-інтернати, загальноосвітні школи, в’язниці, молодіжні братства, університети, ліцеї, тощо з словом проповіді і вірша та прози в яких лунають ідеї євангельської Істини, світла, добра, совісті, миру, любові, віри в Бога.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=TbyRPnBHuHY&w=420&h=315]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.