Великий Предстоятель Української Православної Церкви

Він дихав повітрям життя Живої Христової Церкви. Він жив заради людей, для яких Воскрес Христос. Він мріяв про мир в Державі. Він був обраним Богом для того, щоб першим очолити Православну Церкву в Україні. Він був нескореним. Він – це наш батько і отець Блаженніший Володимир, Великий митрополит Української Церкви.митропол_016_Є люди, які народжуються в певному часі, однак своїм життям, справами, ідеями вони живуть в минулому часі. Є люди, які народжуються в певну епоху і їм уютно жити в цій епосі. Вони своїм життям декларують згоду з цим часом. Проте є категорія людей, які своїм життям випереджують час. Їхні справи, ідеї, служіння – випереджують час і епоху в якій вони живуть. Таким був наш Предстоятель Блаженніший Митрополит Володимир (Сабодан).

З глибоким сумом ми сприйняли звістку про смерть Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України.

Треба написати “із життя пішов”, але так написати не можу, адже кінця життю в Христі немає.

Він сьогодні просто відлучився від нас на певний час для зустрічі з Христом…

Блаженніший Владика був і залишиться назавжди в пам’яті всіх  нас, як видатний духовний лідер, який очолював Церкву в часи її відродження після десятиліть жорстокого гоніння.

Блаженніший ніколи не чекав когось або чогось. Він сам, своїм власним прикладом закликав до життя за заповідями Господніми, до милосердя і доброчинності, примирення та злагоди.

Воістину Він був для всіх всім, аби багатьох привести до Істини.

Його серце було фізіологічно звичайним людським, але неординарність його серця полягала в тому, що в нього могли вміситися і архієрей і священик, дитина та людина похилого віку.

Для всіх Він знаходив слова втіхи. Він безмірно любив свою Українську Землю і її народ. І цьому вчив всіх нас.

Свято віримо, що Він в благій вічності вимолить мир для України.

Простіть нас, благословіть і помоліться за нас наш рідний і дорогий Першосвятитель.

Мукачівська Православна єпархія висловлює щирі співчуття, духовенству, чернецтву та всім вірним Української Православної Церкви у зв’язку із важкою втратою рідного Першосвятителя.

Нехай Господь дасть мир і спокій його душі. Вічна йому пам’ять.

Архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор,

духовенство, монашество та вірники Мукачівської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.