ВОЛОВЕЦЬ. Священик-педагог провів зустріч з батьками на тему шкільного “буллінгу”

Цікаво, а що таке “зло” як сама сутність? Думаю, Енштейн відповів би, що зло – це відсутність добра. А, останнього у нашому суспільстві стає дедалі менше і менше.

Прояви агресії і ненависті спостерігаються не тільки у стосунках між дорослими. Це не питання рівня культури, чи освіченості. У підсвідомості кожної люди живе як жертва, так і агресор. Що проявлятиметься більше, залежить від кожного особисто.

24 жовтня у Воловецькій ЗОШ голова Свалявського молодіжного братства на честь святителя Іоанна Шанхайського і Сан-Франциського, педагог, який з благословення керуючого Мукачівською єпархією, високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського викладає шкільну науку у вказаному вище закладі, протоієрей Василій Бабець провів захід з батьками, присвячений проявам насилля у дитячому середовищі.

Інакше, це називається словом “буллінг” (від англ. bully — залякувати, цькувати, задирати) — прояв агресії з подальшим залякуванням особистості, цькуванням та погрозами, моральним приниженням.

“Дані питання замовчувати не можна, про них потрібно говорити і приймати міри, щодо розв’язання конфліктних ситуацій. Звичайно, один у полі не воїн, але якщо консолідувати цілий світ, то можна вирішити будь-яку проблему.

У світі дитячих потреб лежить не тільки фізіологічне задоволення у їжі, житлі та теплі. В першу чергу, а можливо і найбільше, їм потрібні наша увага, ласка та любов. Дитина, яку люблять, вміє любити інших; дитина, з якою відверті, вміє сама бути відвертою; дитина, яка живе з почуттям безпеки – вміє вірити і довіряти і т.д. Але це залежить від дорослих, які виховують дитину, у сім’ї яких вона формується як особистість.

Висновок випливає сам собою: наше майбутнє у наших руках” – зазначив у коментарі події отець Василій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.