Вже не перший рік на території міста Іршави і не тільки діє молодіжне братство імені святого пророка і предтечі Господнього Іоанна Предтечі. Не так давно з благословіння правячого архієрея Мукачівської єпархії, владики Феодора був змінений голова братства. Ним став благочинний Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря, що в с. Сільце − ієромонах Агапіт.

Зі зміною голови змінилось і життя братства. Тепер основний напрямок діяльності молодіжки − це волонтерська діяльність, адже «віра без добрих діл мертва». Молодь активно відвідує одиноких і пристарілих людей, дитячі будинки та школи-інтернати.

Братством проводяться флешмоби і різноманітні благодійні акції. Щонеділі о 16.00 в Іоанно-Богословському монастирі проходять збори братства на яких можна почути цікаві лекції, а також що вівторка в 16.00 всі разом, молодь з своїм наставником читають акафіст своєму покровителю Іоанну Предтечі.

На сьогоднішній день є сайт братства http://irshava-bratstvo.church.ua і вже повноцінно діє група у соціальній мережі vk за посиланням: https://m.vk.com/irshavske_bratstvo, де щодня відображаються цікаві новини і життя братства. Іршавське молодіжне братство поки що відвідує 27 молодих людей та з часом, сподіваємося, по молитвах нашого архієрея буде набагато більша чисельність братства, бо як зазначив голова братства молодь наше майбутнє, майбутнє нашої Матері Церкві.

Іршавська молодіжка не лише на словах, але й на ділі хоче показати і старається показати істинний приклад християнства, дарувати віру, надію і християнську любов тим, кому це потрібно в цей нелегкий час.

Девізом братсва є чудові слова «Творімо добро поки є час, поки промінь душі непогас» ,тож всі разом молімось і трудімось на ниві Христовій щоб спасти свою безсмертну душу!

Вікторія Лесько, спеціально для https://m-church.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.