Відбувся XVII Міжнародний фестиваль телерадіопрограм для національних меншин “Мій рідний край”

0_k__65610 вересня, відбулося офіційне відкриття ХVII-го Міжнародного фестивалю телерадіопрограм для національних меншин «Мій рідний край».

На запрошення генерального директора ЗОДТРК “Тиса1” В.В. Мещерякова та з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського на церемонії відкриття від Мукачівської Православної єпархії був присутній голова Інформаційного відділу єпархії – протоієрей Олександр Монич.

Вельмишановний Віталій Володимирович, учасники XVII-го Міжнародного фестивалю телерадіопрограм для національних меншин «Мій рідний край»! 

Від щирого серця Вітаю Вас з великою подією в медіапросторі Закарпатського краю та Східної Європи!

Фестиваль, який вже багато років поспіль збирає всіх Вас є не стільки протокольним явищем, скільки живим приводом для спілкування та можливості бути почутим в наш непростий час.

Цифра в третьому тисячолітті крокує надзвичайно динамічно вперед. Інформація у всіх її проявах є з одного боку сильним інструментом для популяризації ідей, з іншого вона робиться людьми і для людей. Це найважливіше. Від всіх Вас залежить, який, і головне як сприйме через екран глядач віртуальний мессидж. Від Вашої ідеї і креативу залежить наскільки проінформованим та свідомим буде наше суспільство.

Сьогодні у вік телевізійного розмаїття Ви повинні робити все можливе і неможливе заради того, щоб особливо молоде покоління, виховувалося в дусі неупередженого аналізу подій, історії, культури, надбаної спадщини тощо. Ваше завдання – не просте. При допомозі штучного інтелекту, тобто цифри, передати живу реалію. Реалію чисту, справедливу та таку, яка буде відповідати нормам закону людського і Божого. Переконаний з Божою допомогою кожен із Вас на своїх місцях буде робити все заради добра і тільки добра.

Користуючись нагодою закликаю на Всіх Вас Боже благословення! Бажаю Вам творчого натхнення, ентузіазму та великої мудрості в несінні Вашої нелегкої праці. Нехай Господь допомагає Вам у всіх Ваших добрих починаннях та звершеннях” – відмітив усвоїй вітальній адресі до учасників фесту владика Феодор. 

Серед вископоважних гостей фесту були представники влади Закарпатської облдержадміністрації та представники Державного комітету телебачення і радіомовлення України, тощо.

Як зазначають організатори фестивалю, головною метою фестивалю «Мій рідний край» є показ життя національних меншин, розмаїття їхніх культур, побуту, відродження та збагачення духовної спадщини, традицій.

Цьогоріч участь у фестивалі беруть учасники з України, Румунії, Словаччини, Угорщини, Чорногорії, Сербії, Австрії, Швеції. На конкурс представлено більше 50-ти телевізійних та 20-ти радіопрограм.

Під час фестивалю, окрім перегляду конкурсних робіт, також будуть проводитися майстер-класи з режисури, операторської справи тощо.

Нагадаємо, цьогоріч Міжнародний фестиваль «Мій рідний край» проводиться з 10 по 11 вересня 2015 року на базі Закарпатської обласної державної телерадіокомпанії та готельно-ресторанного комплексу „Камелот” (с. Кам’яниця, Ужгородський район, Закарпатська область).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.