УжНУ. Єпархія взяла участь у відкритті Міжнародної наукової конференції: «Українська література в загальноєвропейському контексті» (+ВІДЕО)

19 квітня, у приміщенні ректорату стартувала Міжнародна наукова конференція «Українська література в загальноєвропейському контексті», організована філологічним факультетом УжНУ, про це повідомляє http://mediacenter.uzhnu.edu.ua.
Присутніх вітає Валентина Барчан
Присутніх вітає Валентина Барчан

Форум, присвячений 80-річчю від дня народження професора Лідії Голомб, згуртував навколо себе більше ста п’ятдесяти науковців і молодих дослідників літератури з України та закордону.

Урочисту частину відкрила завідувач кафедри української літератури професор Валентина Барчан, яка привітала присутніх і наголосила на непересічності події. Під час відкриття проректорка УжНУ з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел зауважила: «Ознайомилася з програмою конференції, і навіть я, нефілолог, відчуваю, що це не просто цікаво – цей захід є вагомим внеском у розвиток українського літературознавства».

Декан філологічного факультету Галина Шумицька зауважила: «Ця конференція свідчить про те, що на нашому факультеті вміють шанувати й цінувати своїх учителів».

На запрошення декана філологічного факультету УжНУ участь у відкритті та роботі конференції взяла і Мукачівська Православна єпархія. З благословення керуючого єпархією, Високпреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського участь в форумі взяв кандидат богослов’я, магістр історії УжНУ, вчений секретар БІНДЦу імені архімандрита Василія (Проніна), голова Інформаційного відділу єпархії, протоієрей Олександр Монич.

Священнослужитель під час урочистої частини зачитав до присутніх Вітальну адресу владики Феодора та взяв участь в секційному засіданні «Краєзнавсто, фолькльористика» на якому виступив з доповіддю: «До історії бібліотеки Мукачівського монастиря».

Секційні засідання з семи різних галузей літературознавства триватимуть упродовж дня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.