Архіпастирський візит до благодійного табору “Стежина добра”

У п’ятницю, 24 червня, висопреосвященнійший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський, відвідав духовно-просвітницький, місіонерський благодійний табір “Стежина добра”, який розпочав свою роботу ще з вівторка , 21 червня, у селі Осій на турбазі “Смерековий камінь”, що на Іршавщині .
Після Літургії у Свято-Пантелеймонівській жіночій обителі села Осій – Кам’янка з нагоди дня місцешанованої ікони Божої Матері “Достойно Єсть” архієрей завітав до учасників табору, що розташувався неподалік від монастиря.
Більше сотні учасників табору з різних дитбудинків та шкіл-інтернатів краю до приходу любимого владики, протягом кількох днів ретельно готувались: репетирували виступи з віршиками, піснями та святковими сценками. Ну й звичайно з особливим трепетом зустрічали владику та демонстрували йому свої таланти. А також вручили грамоту-подяку , як і секретарю Єпархіального управління – протоієрею Віктору Місо.
Святкового настрою під час зустрічі з архіпастирем додавали й виступи гостів табору – зразкового дитячого ансамблю міста Іршави “Криниченька”.
У свою чергу , владика Феодор щиро привітав дітей та молодь з тим, що вони з великою духовною користю проводять літню пору.
“Мені приємно , що в сьогоднішнє свято була можливість зустрітись з вами , дорогими моєму серцю дітьми. Як добре, що по декілька людей з різних куточків нашого Закарпатського краю зібрались у цьому таборі аби декілька днів провести з новою, дуже міцною сім’єю. Кожний день у вас починається і закінчується з молитвою. У такому мальовничому місті ви особливо пізнаєте у своєму серці живого Христа, Який любить всіх людей, а особливо дітей. Висловлюю особливу подяку отцю Агапіту (Шпиняку) та усім вихователям , які докдадають чимало зусиль , аби ви тут відпочили і тілесно і духовно”, – наголосив архієрей.

P.S. Уже незабаром читайте на нашому ресурсі підсумковий матеріал з коментарями організаторів та учасників п’ятиденного табору “Стежина добра”.

Ольга Палош, спеціально для m-church.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.