ЧЕРНЕЧА ГОРА. В Мукачівському монастирі молитовно вшанували престольне свято Небесного Покровителя

22 травня, в день памʼяті перенесення святих мощей святителя і чудотворця Миколая, в Мукачівському Свято-Миколаївському жіночому монастирі було звершено святкову Божественну літургію.

Богослужіння очолив Високопреосвященніший Іоанн, митрополит Херсонський і Таврійський, в співслужінні керуючого Мукачівською єпархією Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського, Преосвященнішого Веніаміна, єпископа Скадовського, Преосвященнішого Іларія, єпископа Свалявського та сонму духовенства єпархії.

Понад 50 священнослужителів єпархії та велика кількість парафіян зібрались сьогодні в обитель, аби разом з архіпастирями піднести свої щирі молитви до великого покровителя та чудотворця Миколая.

Під час літургії підносились сугубі молитви за мир на Українській землі, за припинення війни та за військовослужбовців ЗСУ.

За богослужінням було звершено хіротонію. Насельника Свято-Воскресенського чоловічого монастиря м. Ужгород, ієродиякона Миколая архіпастир рукоположив в сам ієромонаха.

Після завершення літургії було звершено Хресний хід, після якого Високопреосвященніший митрополит Іоанн звернувся до всіх присутніх зі словами проповіді.

Архіпастир висловив подяку керуючому архієрею за запрошення звершити спільно Святу Божественну літургію, привітав настоятельницю обителі ігуменю Іларію (Січка), сестер, духовенство та всіх присутніх зі святом, та побажав щоб заступництво великого святителя Миколая було завжди над монастирем, нашим містом та святою Українською землею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.