Ваше Високопреподобіє, дорогий отець Віктор!

Дозвольте привітати Вас з ювілеєм 40-річчя від дня Вашого народження!

 В кожної без винятку людини є ювілеї, які є певними підсумками діяльності і життя людини. Однак, ювілей священника – це підсумок, який оцінює не стільки ювіляр, як оцінюють його віряни і Церква. Ваш підсумок відображений у Ваших справах, які найкраще демонструють реалізацію того, що Ви змогли з Божою допомогою зробити і робите заради молоді, вірян і парафіян Вашого храму.

У свій час Господь по Своїй любові сподобив Вас великої милості стати перед Престолом Божим, щоб нести послух Святій Матері Церкві. Ви мирно і цілеспрямовано прийняли служіння Богу, Церкві та людям і практично з перших років свого покликання віддали себе на це служіння.

Десятки молодих сердець, завдяки Вашим справам, проєктам і проповідям, знайшли Бога і змогли влаштувати своє життя в призмі Церкви. Це дуже важко робити, але сьогодні Ви чітко ведете свою паству правдивою дорогою до Бога.

Крім пастирського служіння на парафії, Ви маєте і єпархіальний послух голови Місіонерського відділу. Відділу, який покликаний повертати людей до Бога. Цей послух Ви звершуєте відповідально і самовіддано. Свідчимо, що Ваші починання і старання мають високу заслугу і повагу поміж людьми.

У свої 40 років Ви будуєте храм на честь святителя Іоанна, архієпископа Шанхайського і Сан-Франциського і є головою Ужгородського молодіжного братства на честь преподобного Алексія (Кабалюка). Це служіння важке, часом неможливе для реалізації, але завдяки Вашому баченню і постійним молитвам, ці справи Ви звершуєте плідно і далекоглядно.

Ваш вік, отець Віктор ще молодий, але Ви вже встигли здобути в ньому найголовніші риси мудрого пастиря і дари Святого Духа – «мудрість, розум, дух поради і кріпості, дух знання і страху Господнього» (Іс. 11:1–2). Ваш інтелект, жага до самопожертви, вміння слухати людей і допомагати їм, практичне, а не теоретичне життя в Церкві є тими дарами, які допомагають іншим йти через Вас до Бога.

В цей ювілейний день бажаємо Вам міцного здоров’я, ревного служіння Богові, любові від Вашої великої духовної сім’ї.

Дякуємо Вам за жертовний труд і бажаємо Вам, дорогий отче, кріпості й духовних сил. Несіть свій послух служіння Богу і людям ще довгі роки зі смиренням і радістю, трудіться на ниві пастирського служіння і піклуйтеся про спасіння душ людських.

Любіть Бога, Церкву і людей так, аби через цю любов Господь сподобив Вас бути біля Себе!

Многії, благії і спасительні Вам літа!

З повагою,
митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.