ВОЛОВЕЦЬ. Вийшов з друку календар зі світлинами храмів Воловеччини

Днями в одному з видавництв області побачив світ унікальний і поки що єдиний в своєму роді проєкт: календар зі світлинами храмів Воловецького благочиння Мукачівської єпархії.

Проєкт реалізовано з благословіння керуючого Мукачівської єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського за ініціативи протоієрея Василія Бабця та Геннадія Захарчука.

Без сумніву, наш край славиться своєрідною архітектурою храмів, яка з сивої давнини зберігалася нашими предками. Метою видання є промоція духовної і культурної спадщини Верховинського регіону.

Ідеологи проекту говорять, що ідея такого календаря виникла вже давно, однак шлях до її реалізіції був не простим. Чотири роки зверстаний календар чекав свого життя. Спільними зусиллями Геннадія Захарчука і протоієрея Василія Бабця він побачив світ.

Творці календаря задіяли навіть аерозйомку, а загалом об’їздили всю Воловеччину від Буківця до Скотарського і Петрусовиці. Фотосесії тривали півтора тижні.

Ініціатори переконані, що виданий проект це щось більше ніж просто календар – це творча мрія!
В цілому в календарі є світлини 14 храмів Воловецького благочиння, Мукачівської єпархії. Це: Свято-Петро-Павлівський храм (с. Нижні Ворота), Свято-Іллінський храм (с. Тишів), Свято-Введенський храм (с. Петрусовиця), Свято-Троїцький храм (с. Гукливий), Свято-Покровський храм (с. Таламаш), Свято-Вознесенський храм (смт. Воловець), храм на честь преподобного Іова Угольського (смт. Воловець), храм на честь Різдва Божої Матері (с. Верхні Ворота), храм на честь Різдва Божої Матері (с. Скотарське), храм на честь Всіх Святих (с. Буковець), Свято-Михайлівський храм (с. Задільське), Свято-Вознесенський храм (с. Ялове), Свято-Михайлівський храм (с. Лази) та Свято-Димитріївський храм, що в с. Нова Розтока.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.