Вітання Митрополита Феодора з Днем захисника і захисниці України!

Дорогі захисники і захисниці незалежної України!

Дозвольте від імені Мукачівської православної єпархії привітати Вас з День захисника України!

Для всіх нас є символічним, що у цей день Православна Церква святкує Покров Пресвятої Богородиці – свято, яке встановлено на честь чудесного явлення Божої Матері в Х столітті у Влахерському храмі Константинополя і яке здавна особливо шанується в Україні. Подія, що є ровесницею запровадження християнства на теренах нашої Батьківщини і що стала одним із найулюбленіших свят українців. Не випадково духовним осередком козацтва на острові Хортиця був саме храм на честь Покрова Небесної Заступниці.

Прийміть в цей день щиросердні вітання з нагоди цього славного свята!

Мужність, героїзм, самовідданість захисників України – неоціненні. Сьогодні День захисника Вітчизни є особливим для тих, хто зі зброєю в руках боронить нашу землю. Наші воїни, захищаючи суверенітет і непорушність кордонів Держави, зміцнюють віру українського народу у стабільний, гармонійний розвиток країни, надихають на плідну працю і сповнюють серця почуттям гордості.

Співпраця Церкви і Армії завжди була запорукою духовності та моральності воїнів і міцності будь-якої держави, що особливо важливим є для нас сьогодні, коли Україна потерпає від лиха війни, адже такі християнські чесноти, як терпіння, смирення і покаяння у поєднанні з мужністю, відвагою і самопожертвою воїнів – є тими факторами, які наближають нас до миру на нашій землі.

Шановні захисники України! Дякуємо вам за відданість Україні та її народу!

Бажаю Вам усім, дорогі захисники України і ветерани, доброго здоров’я, надійного родинного тилу та успішного звершення вашого нелегкого служіння на благо нашої Української Держави! Вашим родинам – міцного здоров’я на довгі роки, злагоди, добра і миру, успіхів у повсякденному житті та у військовій службі в ім’я розбудови Українського війська!

Всіх благословень Божих Вам в житті служінні рідній Землі та людям!

Митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.