КИЇВ. Єпархія взяла участь у Х Всеукраїнській конференції керівників єпархіальних відділів УПЦ у справах сім’ї

29 вересня 2021 року, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в місті Києві відбулась Х Всеукраїнська конференція керівників єпархіальних відділів УПЦ у справах сім’ї.

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського участь у конференції взяв і представник Єпархіального відділу у справах сім’ї Мукачівської єпархії, відповідальний за роботу з сім’ями Свалявського благочиння, настоятель храму Всіх Святих м. Сваляви – протоієрей Роман Колерников.

Головним завданням конференції було обмін досвідом та активний діалог між духовенством у питаннях протистояння сучасним викликам інституту сім’ї та подальшого розвитку сімейного служіння Української Православної Церкви.

Захід проходив під головуванням голови Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї, митрополита Луганського і Алчевського Пантелеімона.

В ході роботи на порядку денному було обговорено наступні питання:

-Пастирська опіка сімей в умовах карантинних обмежень;

-Погляд Православної Церкви на  питання повторного шлюбу;

-Основні аспекти взаємодії Церкви і Держави у питаннях сім’ї;

-Сімейний клуб як ефективна форма позабогослужбової роботи з молодими родинами;

Підводячи підсумки конференції митрополит Пантелеімон вислов щиру подяку преосвященним архієреям УПЦ та представникам їх єпархій за активну роботу на місцях,  підтримку і популяризацію основних сімейних цінностей серед вірників та українського суспільства в цілому.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.