МАРАФОН ДОБРА “НІКОЛИ ОСТОРОНЬ”: у найвіддаленіших селах єпархії чернецтво та духовенство Перечинщини навідало самотніх людей

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України, згідно розпорядження митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора в Мукачівській єпархії в період епідемії коронавірусу продовжують активно діяти відразу кілька соціальних проектів.

Останні направлені передусім на підтримку самотніх та перестарілих людей, які знаходяться в зоні ризику та є з невисоким рівнем матеріального статку.

Щодня духовенство та чернецтво єпархії шиє та адресно роздає кожному захисні маски, а також робить доставку необхідних продуктів харчування та медикаментів.

Сьогодні, 27 березня з благословення митрополита Феодора соціальний марафон добра під назвою “НІКОЛИ ОСТОРОНЬ” продовжено і в Перечинському районі.

Настоятелька жіночого монастиря на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини, ігуменя Варвара (Поп), настоятель Свято-Успенського храму в селі Дубриничі, голова Катехізичного відділу єпархії, протоієрей Василій Поп, настоятель Свято-Петро-Павлівського храму в селі Туриця, протоієрей Ярослав Нанинець, настоятель храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці в селі Турички, протоієрей Віталій Літак відвідали самотніх, старих та немічних людей в селах Лікицари та Липовець.

Ці села є найвіддаленішими парафіями Мукачівської єпархії на її  північних кордонах і знаходяться у високогір’ї. Це неможливо передати словами, але в такі миті, сприятлива погода та неповторна природа, дають тобі тільки одну думку: “Карантин − ти не один”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.