УЖГОРОД. Єпархія привітала Центр пробації з першим ювілеєм служби

«В філії Центру пробації в Закарпатській області пройшли урочистості з нагоди V річниці прийняття Закону України «Про пробацію».

5 лютого 2020 року в приміщенні Закарпатської обласної державної адміністрації відбувся урочистий захід, приурочений V річниці прийняття Закону України «Про пробацію».

В проведенні урочистого заходу взяли участь керівництво Закарпатської обласної державної адміністрації, Закарпатської обласної ради, Ужгородської міської ради, прокуратури Закарпатської області, Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Закарпатській області, ДУ «Закарпатська установа виконання покарань №9, духовенство Мукачівської єпархії, зокрема голова Пенітенціарного відділу єпархії, протоієрей Володимир Гуй, представники громадських організацій та персонал структурних підрозділів філії.

Отець Володимир від митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора на імя начальника філії Державної установи «Центр пробації»  в Закарпатській області, підполковника внутрішньої служби Мураль В.В. зачитав вітальну адресу.

“Церква за своєю природою є Тіло Христове в якому головним принципом є любов. Саме нам, людям, Господь даючи життя ввіряє різні життєві повноваження, посади та служіння. Одним з них є Ваша робота, яка покликана виправляти помилки інших людей, а разом з ними і їхнє життя. Церква декларує постулат того, що «поганих людей немає є люди, які роблять помилки». І в цьому шляху виправлення ми йдемо разом з Вами вже не один десяток років.

Сьогодні Пенітенціарна служба та її широкі форми діяльності відіграють важливу роль в українському суспільстві, адже основне завдання працівників і служби виконання покарань і центру пробації – це забезпечення гуманного ставлення до засуджених, створення нормальних умов їх перебування у місцях позбавлення волі та адаптації після звільнення” – відмітив архієрей.

Із привітальним словом виступив начальник філії Центру пробації в Закарпатській області підполковник внутрішньої служби Віталій Мураль, який проінформував про етапи створення та розвитку пробації в Україні.

Гості привітали працівників філії зі святом та за сумлінне виконання службових обов’язків, професіоналізм, досягнення високих показників в службовій діяльності та з нагоди прийняття Закону України «Про пробацію», кращим працівникам було вручено подяки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.