Перестало битися серце клірика Мукачівської єпархії, протоієрея Петра Феньо (03.06.1931-†10.12.2019)

З сумом повідомляємо, що 10 грудня 2019 року перестало битися серце, пастиря Христової Церкви, клірика Мукачівської православної єпархії, протоієрея Петра Феньо.

Чин відспівування отця Петра, відбудеться 11 грудня 2019 року в кафедральному соборі на честь Різдва Пресвятої Богородиці (мкрн. Росвигово), що в м. Мукачево. Початок заупокійного богослужіння о 1100 к.ч.

З біографії: Майбутній священнослужитель народився в християнській сім’ї 3 червня 1931 року в селі Іванівці, що на Мукачівщині.

Майбутній священнослужитель закінчив Московську духовну семінарію. В 1956 році одружився з Добош Марією Дмитрієвною. 

Згідно посвідчення за № 580 від 26 червня 1972 року, Петро Феньо 25червня 1972 року в кафедральному соборі на честь Успіння Пресвятої Богородиці, керуючим Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішим Григорієм (Закаляк), архієпископом Мукачівським і Ужгородським висвячений в сан диякона.

Відповідно до грамоти за № 1441 від 22 грудня 1973 року, диякон Петро 19 грудня 1973 року тим же архієреєм в Мукачівському Свято-Миколаївському жіночому монастирі висвячений в сан священика.  

За період пастирського служіння за ревне служіння Церкві Христовій був нагороджений всіма богослужбовими відзнаками та нагородами.

В різні роки свого життя проводив пастирське служіння в парафіях таких сіл Мукачівської єпархії, як: Лохово, Жуково, Страбичово, Баркасово, Завидово, Обава, Косино, Дубино, Гандеровиця, що на Мукачівщині.

Джерело:

Особова справа протоієрея Петра Феньо // Архів Мукачівської Православної єпархії

∗∗∗∗∗

Від себе особисто та Мукачівського Єпархіального управління висловлюю молитовні співчуття рідним і близьким померлого, які втратили свого молитвенника і молюся за упокій душі спочилого отця Петра. Ми глибоко сумуємо з приводу смерті достойного священнослужителя Мукачівської єпархії. Нехай Господь, упокоїть його душу в своєму Царстві.

Закликаю всіх священнослужителів Мукачівської Православної єпархії Української Православної Церкви до посиленої молитви за новопредставленого.

Вічна йому пам’ять!

†ФЕОДОР,

митрополит Мукачівський і Ужгородський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.