УЖГОРОД. Єпархія взяла участь в церемоніальних заходах до Дня жертв голодоморів

День пам’яті жертв голодоморів – щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальні богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам’ятників жертвам голодоморів в Україні. Того ж дня проходить акція «Запали свічку» під час якої всі охочі несуть свічки до пам’ятників жертвам або ж запалюють свічку в своєму вікні.

Церемоніальні заходи сьогодні, 23 листопада, відбулися і на Закарпатті. Зокрема, в Ужгороді перед Монументом жертвам голодоморів на набережній Незалежності відбулося велелюдне віче за участі керівників області і міста, дипломатичного корпусу, представників громадськості та релігійних конфесій.

З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського участь в заході разом з намісником Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря, архімандритом Марком (Куштан), взяло чернецтво обителі.

Представники релігійних конфесій провели поминальну панахиду, а хор виконав «Молитву за Україну». Потому всі присутні мали нагоду відвідати виставку до Дня пам’яті жертв голодоморів, яка експонується в атріумі обласної державної адміністрації.

За матеріалами: https://carpathia.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.