ІРШАВА. Потужний благодійний проект до дня святого Миколая завершений!

Ще в середині листопада на Іршавщині з благословення Високопреосвященнішого  Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського, за ініціативи голови Іршавської молодіжки архімандрита Агапіта (Шпиняка), стартував благодійний проект “Щедрий святий Миколай”.

Протягом підготовки до свята 19 грудня долучались люди з усієї області і поза її меж.  Пакунки надходили із Києва, Волині, Луцька, Чернівців та Житомира.

Молодь разом зі своїм керівником, за підтримки десятків добрих сердець запакувала майже десять тисяч подарунків. В ході проекту святий Миколай відвідав: три будинки для пристарілих людей, три психо-неврологічних диспансери, туб-диспансер, Іршавську району лікарню, Мукачівське онко-гематологічне відділення, школу-інтернат, дві спеціалізовані школи-інтернати, хоспіс, два дитячі будинки та СІЗО.

Також молодіжка з подарунками і концертом завітали до селищних рад Арданова та Осою, усім хто перебуває у цих закладах були передані подарунки та організовані солодкі столи. Загалом понад дві тисячі подарунків було передано до сільських рад.

У рамках проекту були відслужені дві літургії (Іршава та Мукачево), для особливих діток, де всі присутні мали можливість помолитись та причаститися, а на завершення усіх було запрошено на смачний обід. За ініціативи архімандрита Агапіта, окрім подарунків та смаколиків, молодь товариства показувала інсценізацію на тему: “Гріх в благочестивій сім’ї”.

Молодіжна організація на офіційній сторінці у мережі “Facebook” зауважує, що проведений передсвятковий проект є наймасштабнішим за роки молодіжки. “Щиро дякуємо за підтримку усім тим, хто поділився частинкою свого тепла й подарував радість знедоленим!”, – зазначають наприкінці звіту організатори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.