«Де шукати причини наших хвороб?» – духовні отці шукали відповіді під час позабогослужбової зустрічі

У неділю, 2 вересня, традиційно о 17.00, в Ужгородському благочинні вкотре за 2018 рік відбулася чергова позабогослужбова зустріч духовенства з мирянами.

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського цього разу було обговорено актуальну тему серед людей – «Де шукати причини наших хвороб?».

Відбулося неофіційне зібрання в Свято-Вознесенському храмі (настоятель: протоієрей Віталій Тереняк).

Священнослужителі протоієрей Андрій Пишка, настоятель Свято-Іллінського храму с. Ірлява та протодиякон Миколай Кабаці, клірик Свято-Покровського храму м. Ужгорода розкрили присутнім вірянам наслідки хвороб, наголосивши, що подеколи недуги є не покаранням Божим, а оберіганням від можливого скоєння гріха. Крім того, зауважили, що захворювання часто наближають нас до Всевишнього і дають змогу відчути Його благосердя.

Долучилися до жвавого обговорення теми і благочинний міста Ужгорода – протоієрей Володимир Гуй та настоятель храму протоієрей Віталій Тереняк.

Наприкінці вірники мали змогу поставити запитання священикам, опісля чого позаслужбова зустріч завершилася молитвою.

***

“Усі ми хворіємо і ця зустріч була покликана нагадати кожному, що не потрібно впадати у відчай. Адже невоцерковлені нарікають на Бога, замість слів: “Господи, допоможи мені!”,   кажуть: “Господи, за що мені?”. Монахи й подвижники скорбіли, якщо не хворіли, вважаючи, що їх Господь таким чином покинув. Вони уміли благодарити за свою хворобу. У наш час, як не печально, багато людей приходить до церкви саме хворими. І, здебільшого, усі недуги є наслідком наших гріхів, а Бог чекає  від нас смирення й покаяння, після чого ми й отримаємо зцілення”, – зазначив у коментарі протоієрей Віталій Тереняк.

***

Наступна найближча позабогослужбова зустріч відбудеться вже за тиждень – 9 вересня, о 17.00, в Свято-Петро-Павлівському храмі (вул. І.Франка, 18; біля стадіона «Авангард»/настоятель: протоієрей Петро Івашко). Тема: «Церковний погляд на нетрадиційне лікування». Лектори: протоієрей Василій Алексій, протоієрей Іоанн Фечко.

Фото: Ольга ПАЛОШ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.