ВЕЛИКИЙ БЕРЕЗНИЙ. Храм на честь св. вмч. Пантелеймона молитовно відзначив свою річницю

У четвер, 9 серпня, у день пам’яті великомученика і цілителя Пантелеймона, по всій Україні з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, Предстоятеля УПЦ звучала молитва за духовне та фізичне здоров’я лікарів та їх пацієнтів.

Особливе значення ця молитва мала в храмах, названих на честь цього великого цілителя, і особливо доречною була там, де за вікнами цих храмів, працюють наші сьогоденні «цілителі», лікуючи людей.

З великою радістю до цієї соборної молитви долучився храм великомученика і цілителя Пантелеймона, що на території Великоберезнянської ЦРЛ, святкуючи своє друге престольне свято.  Багато людей, як з самого Великого Березного, так і з навколишніх сіл та міст, пацієнтів, лікарів та керівництва лікарні, разом з собором духовенства зібралися, щоб молитовно вшанувати святого.

Під час Божественної літургії лунали молитви за одужання недужих та допомогу лікарям в їх нелегкому й такому відповідальному служінні. Багато людей приступили до Таїнств сповіді та Причастя. А після богослужіння було проведено чин освячення солі, щоб кожен бажаючий міг взяти з собою маленьку святиньку для підкріплення в недугах.

Після освячення всі присутні з великою радістю розділили трапезу, підготовлену прихожанами храму для гостей.

Не забули, звичайно, і про тих, для кого це свято мало особливе значення – про недужих, які по стану здоров’я не могли відвідати його особисто. Священнослужителі навідалися до всіх важкохворих, помазавши їх святим миром та підтримавши в їхніх скорботах. При тому нагадуючи, що зцілення можливе тільки в Бога і потрібно для цього щире каяття.   

Особливо радісно було те, що святкову трапезу розділили і недужні. Освячену їжу роздали по відділеннях, щоб кожен пацієнт лікарні міг долучитися до свята, підкріпившись не тільки духовно, а й фізично.

Віримо, що за молитвами великомученика і цілителя Пантелеймона, цей день залишить благодатний відбиток в серцях людей, утішить їх і допоможе в зціленні душевному і тілесному!        

Текст і фото: протоієрей Серафим Гичка, настоятель храму великомученика і цілителя Пантелеймона

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.