Єпархія привітала особовий склад «Закарпатської установи виконання покарань №9» з професійним святом

20 квітня, в Ужгороді відбулася урочиста нарада з нагоди святкування 20-ї річниці з дня створення центрального органу виконавчої влади у сфері виконання покарань.

Урочисті збори розпочав начальник державної установи «Закарпатська установа виконання покарань (№ 9)» підполковник внутрішньої служби Василь Анталовський.

Очільник привітав весь осбовий склад з професійним святом, підкресливши у своєму вітальному слові, що за 20 років діяльності Державної кримінально-виконавчої служби України пройдений непростий шлях становлення i розвитку. Досягнутi результати переконливо свiдчать, що навiть у складних умовах реформування кримiнально-виконавчої служба дiє вiдповiдально та ефективно, на цивiлiзованих правових засадах успiшно виконує покладенi Державою завдання.

«Саме високопрофесiйнi та вiдданi справi люди з патрiотизмом та вiрою в мiцнiсть державного устрою спроможнi ефективно виконувати такий складний, але почесний обов’язок. На нараді, також, були присутні ветерани та пенсіонери. Василь Анталовський із особливими слова вдячностi звернувся до ветеранів, якi збудували пiдвалини вiтчизняної кримiнально-виконавчої системи, зберегли та передали майбутньому поколiнню найкращi професiйнi традицiї, виховали у нього вiрнiсть службовому обов’язку та прагнення до розбудови цивiлiзованої пенiтенцiарної служби», − відмітив Василь Анталовський.

Від імені керуючого Мукачівською Православною єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського керівництво та особовий склад установи привітав благочинний міста Ужгород, настоятель храму на території УВП № 9, голова Пенітенціарного відділу Мукачівської єпархії – протоієрей Володимир Гуй.

Отець зачитав Вітальну адресу керуючого єпархією, в якій архіпастир привітав Установу з професійним святом та побажав всім благословень Божих на ниві служіння іншим.

«Вельмишановний Василь Васильович та працівники державної установи «Закарпатська установа виконання покарань (№ 9)»! Щиросердечно Вітаю Вас з професійним святом!

Милістю Божою в цей непростий для нашої країни час кримінально-виконавча служба області успішно виконує покладені на неї завдання, а співпраця з Церквою у Вашій діяльності виконує свою не менш важливу роль.

Ваша вкрай необхідна суспільству і державі робота завжди потребувала людей сильних, сміливих, відповідальних, з активною життєвою та громадянською позицією. Безкомпромісна боротьба зі злочинністю та викорінення негативних явищ – важка, а часто і дуже небезпечна справа, з якою ви гідно справляєтесь, незважаючи ні на які перепони, а в екстремальних ситуаціях виявляєте сміливість, стійкість, непохитність та вірність обов’язку.

Тому ваша праця є надзвичайно важливою для українського суспільства у забезпеченні миру, спокою, правопорядку та перевихованні осіб, які відступилися від закону. Впевнений, що ви і надалі будете спрямовувати всі зусилля на утвердження європейських норм та стандартів захисту прав і свобод людини, створення надійної основи для розбудови України як сучасної правової держави.

Мукачівська Православна єпархія вже не один рік тісно співпрацює з державною установою «Закарпатська установа виконання покарань (№ 9)». Особисто свідчу і констатую факт чудової і далекоглядної співпраці між нами. Радий з того, що Церква завжди має можливість буде поряд з Вами в служінні людям.

У день професійного свята щиро бажаю, щоб підґрунтям вашого щасливого життя та плідної професійної діяльності були міцне здоров’я та благополуччя, а кожен день відкривав для вас нові досягнення та здобутки.

Призиваю на всіх Вас Боже благословення і нехай Воскреслий Господь завжди буде вектором Вашого життя та допомагає Вам у не легкій справі».

З нагоди професійного свята начальник установи нагородив та заохотив ряд працівників за сумлінне виконання службових обов’язків, пов’язаних із реалізацією державної політики у сфері виконання кримінальних покарань та високі досягнення в службі, багаторічну і плідну працю.

Як повідомляє прес-служба державної установи «Закарпатська установа виконання покарань (№ 9)», кращим працівникам було вручено почесні грамоти. На завершення Василь Анталовський звернувся зі словами вдячності за сумлiнне виконання службового обов’язку та бажав усiм працiвникам, ветеранам i пенсiонерам Державної кримiнально-виконавчої служби України мiцного здоров’я, злагоди, щасливої долi, наснаги та успiхiв у службi!

P.S. 22 квітня 1998 року, Указом Президента України було створено Державний департамент України з питань виконання покарань, як центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом. 9 грудня 2010 року його було реорганізовано в Державну пенітенціарну службу України. Постановою Кабінету Міністрів України 18 травня 2016 року ліквідовано територіальні органи управління Державної пенітенціарної служби та утворено територіальні органи Міністерства юстиції, які є правонаступниками територіальних органів управління Державної пенітенціарної служби. Як юридичну особу публічного права ліквідовано відділ Державної Пенітенціарної служби України в Закарпатській області. Натомість правонаступником визначено Західне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції. Така реорганізація стала новим кроком Держави у напрямку соціальної переорієнтації процесу виконання кримінальних покарань з урахуванням міжнародних стандартів, дотримання принципів законності, гуманізму, демократизму та справедливості, а також сучасної пенітенціарної доктрини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.