МУКАЧЕВО. В неділю Святих Праотець владика звершив архієрейське богослужіння в Росвигівському кафедральному соборі Мукачева

В 27-му Неділю після П’ятидесятниці, в день молитовної пам’яті святителя Спиридона, єпископа Триміфунтського, чудотворця (†348), керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Мукачівському кафедральному соборі на честь Різдва Пресвятої Богородиці, що в мікрорайоні Росвигово.

Архієрею співслужило духовенство собору. Під час Божественної літургії владика разом з духовенством підніс молитви за мир в нашій рідній Українській землі. Після співу «Достойно єсть» владика звершив дияконську хіротонію над вихованцем Київської духовної семінарії Михайлом  Крічфалушій.

Після заамвонної молитви владика звернувся до присутніх зі словами проповіді. “Земне життя вимагає від людини великих турбот і уваги. Це правильно. І святе Євангеліє не засуджує наші земні труди і турботи. Але Євангеліє через того Раба — Сина Єдинородного — нагадує, що є ще й інші речі, “єдині на потребу”. Можна знайти вибачення тим, котрі не приходять на вечерю Господню; але, слухаючи Євангеліє, проникаєшся якимось почуттям образи за самого Господаря, Котрий запрошує, все приготував і чекає. Станьмо на місце Господаря й відчуймо всю гіркоту образи й розчарування. Незважаючи ні на що, терпіння Господаря, Його заклики залишаються постійними й незмінними, постійною є любов Отця Небесного до нас, грішних і недостойних. Цей заклик лунає в усі часи і через усі наші життєві обставини. “Прийдіть до Мене, всі струджені і обтяжені, і Я заспокою вас… і знайдете спокій душам вашим” (Мф. 11, 28–29). Цей заклик постійно лунає в Євангелії, в житті, всередині нас. Він у наших святих храмах, у навколишній природі. Господь кличе нас до Себе через свята і недільні дні, через життєві незгоди й радощі, через наші хвороби й добробут. Господь чекає нас, о котрій годині ми б не прийшли”, − сказав архіпастир.

Насамкінець владика привітав у сіх зі святом святителя Миколая та подарував для Росвигівського собору писану ікону святителя Миколая.

В кінці архієрей призвав на усіх Боже благословення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.