МУКАЧЕВО-ХУСТ. Голова Паломницького відділу єпархії взяв участь у Всеукраїнській конференції паломницьких служб УПЦ

1 листопада розпочалася інформаційна поїздка, організована Паломницьким Центром УПЦ для співробітників паломницьких служб України. Захід проходить за підтримки Паломницького відділу Хустської єпархії. Маршрут поїздки включає в себе відвідування монастирів і храмів Закарпаття, а також ознайомлення з інфраструктурою паломницьких служб Хустської та Мукачівської єпархій.

У перший день поїздки, її учасники відвідали Мукачівський замок у супроводі Вікторії Климентьєва – співробітниці паломницької служби Мукачівської єпархії. Цей унікальний пам’ятник архітектури – доказ непростої історії Закарпатського регіону, який близько 20 разів входив до складу різних держав. Символом стійкості і відваги мешканців фортеці є історія Ілони Зріні, під керівництвом якої гарнізон Мукачівської фортеці більше двох років утримував оборону проти багаторазово переважаючих сил противника.

Після знайомства з дивовижною історією фортеці, співробітники паломницьких служб УПЦ відвідали Миколаївський жіночий монастир у м. Мукачево, де вклонилися мощам архімандрита Василія (Проніна) – відомого богослова ХХ століття і просвітителя Закарпаття.

Продовженням подорожі стало знайомство з історичним центром міста Мукачева, а також відвідання Кафедрального собору, присвяченого Почаївській іконі Божої Матері.

На завершення першого дня поїздки, співробітники паломницьких служб УПЦ відвідали Кирило-Мефодіївський жіночий монастир в Сваляві. Познайомившись з історією обителі, паломники відвідали вечірнє богослужіння і розмістилися в монастирі на нічліг.

3 листопада, в рамках даної інформаційної поїздки, відбулася Конференція паломницьких служб Української Православної Церкви. Порядком денним Конференції передбачено обговорення актуальних питань організації паломницьких поїздок, як в Закарпатті, так і в інших регіонах України.

Захід, за сприяння голови Паломницького відділу Хустської єпархії – архімандрита Пімена (Мацоли) відбувся на базі Паломницького відділу Хустської єпархії в актовому залі Свято-Михайлівського монастиря в селі Грушево.

З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського участь в заході взяв намісник Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря, голова Паломницького відділу єпархії − архімандрит Марк (Куштан). Під час виступу отець Марк поділився з присутніми свіжими інноваціями Паломницького відділу Мукачівської єпархії у сфері організації та проведення паломництв та зосередив свій виступ на темі розвитку міжнародного паломництва до святинь країн Східної та Центральної Європи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.