В Єпархіальному управлінні відбулися збори Мукачівського міського благочиння

18 жовтня в приміщенні Єпархіального управління Мукачівської єпархії керуючий єпархією – архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор провів чергові збори Мукачівського міського благочиння.

Участь в зборах взяли 18-ть священнослужителів благочиння. Збори благочиння розпочалися молитвою.

Насамперед владика висловив духовенству співчуття з приводу передчасної смерті благочинного Мукачева протоієрея Ільї Галича (16.05.1955-†11.10.2016), після чого всі присутні заспівали спочилому «душа його в благих водвориться».

Далі був зачитаний указ керуючого єпархією про призначення нового благочинного міста над Латорицею. Ним став старший священнослужитель Росвигівського кафедрального собору на честь Різдва Пресвятої Богородиці − протоієрей Петро Лях.

Далі владика ознайомив всіх священників з останніми церковними новинами та подіями в житті Української Православної Церкви загалом та Мукачівської Православної єпархії зокрема.

Владика ще раз нагадав присутнім про необхідність ревізій стану парафіяльних справ, ведення церковної документації, юридичного оформлення прав користування земельними ділянками під храмами. На порядку денному також були обговорені актуальні питання з парафіяльного життя благочиння. Архієрей призвав духовенство посилити церковне місіонерство та проповідь серед парафіян. Окрема увага була приділена якісному розширенню діяльності парафіяльних Недільних шкіл.

Також в ході зборів була запланована дати проведення наступних зібрань духовенства.

По завершенні владика Феодор щиросердечно подякував настоятелям храмів за пастирську роботу на місцях та ще раз привітав новопризначеного благочинного з новою посадою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.