У каплиці на території Великоберезнянської ЦРЛ від тепер звершуватимуться щотижневі богослужіння

Недільного дня, 18 вересня, з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського у каплиці на честь великомученика й цілителя Пантелеймона, збудованій на території Великоберезнянської центральної районної лікарні і освяченій архієреєм минулого року, відбулася Божественна літургія, за якою розпочнуться систематичні щотижневі богослужіння.

На історичну святкову подію прибули сотні вірників з прилеглих та віддалених населених пунктів.

Богослужіння звершували: настоятель каплиці протоієрей Серафим Гичка, духівник Зарічевського Свято-Маріє-Магдалинівського жіночого монастиря архімандрит Миколай (Шестак), архімандрит Паїсій (Пономарьов), намісник Свято-Володимирського монастиря с. Сухий Великоберезнянського району та ієромонах Рафаїл, намісник Свято-Троїцької чоловічої обителі с. Буківцьово цього ж району.

Участь в богослужінні також взяла настоятелька Зарічевського Свято-Маріє-Магдалинівського жіночого монастиря − ігуменя Варвара (Поп).

Молитва під відкритим небом, спів пташок, промінці сонця та, навіть, зливовий дощ, який благодатно оросив усіх, – пронизували все навколо Божественною сутністю.

Більша частина присутніх вірників, серед яких чимала кількість дітей приступили до Таїнств Сповіді та Причастя.

Наприкінці богослужіння священнослужителі звершили молебень до великомученика й цілителя Пантелеймона, просячи його заступництва за важкохворих перед Всемогутнім Богом.

«Недавно я почув такий вираз: не кожні стіни храмів чують такі щирі молитви, як їх чують стіни лікарень. І справді, всі ми є щасливі, але ми цього не знаємо або забуваємо, поки не втратимо краплинку цього щастя – теж з саме зі здоров’ям, – зазначив у проповіді  настоятель каплиці протоієрей Серафим Гичка. – Ця каплиця була збудована трудами настоятеля Свято-Покровського храму с. Мирча Великоберезнянського району, архімандрита Зосими (Поповича). Каплиця є постійно відкритою, відвідувачі, серед яких пацієнти лікарні можуть написати записки за здоров’я чи упокій близьких, запалити свічки і ознайомитися з духовною літературою. Щонеділі та у святкові дні звершуватимуться богослужіння. За графіком для всіх бажаючих будуть проводитися Таїнства соборування, сповіді, Причастя, а також освячення води. Керівництво й персонал лікарні підтримують нас  і чим можуть допомагають. А ще неподалік звідси діє дитяча школа-інтернат, в якій виховуються багато дітей з вадами слуху, зору та ін., – з ними ми так само будемо співпрацювати і навчати дітей основам богослужбового життя. Окрім того, в цьому районі мешкає багато місцевих людей, які від тепер мають можливість прийти на цей приход, аби помолитися. Адже всі ми покликані у своєму земному житті звільнитись хоча б від одного свого гріха, щоби вічно бути з Богом і завжди бути щасливими».

Ольга Палош,

спеціально для https://m-church.org.ua/

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.