Звершено поминальну панахиду за зигиблими воїнами-прикордонниками в зоні АТО (ОНОВЛЕНО)

На запрошення начальника Мукачівського прикордонного загону полковника Ліщинського Дмитра Володимировича з благословення високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського та ініціативи Єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України 31 серпня на території вищезгаданої установи священослужителями Мукачівської Православної єпархії було звершено заупокійну панахиду за загиблими воїнами-прикордонниками в зоні АТО.

Насамперед персонал Мукачівського загону вшанував пам’ять героїв-прикордонників хвилиною мовчання.

Заупокійну молитву звершили: секретар Єпархіального управління − протоієрей Віктор Місо, голова вказаного військового відділу − протоієрей Ігор Білак та старший священослужитель Мукачівського кафедрального собору на честь Різдва Богородиці (р-н Росвигово) − протоієрей Петро Лях.

Після звершення панахиди до присутніх з пастирським словом звернувся секретар єпархії, отець Віктор. Серед іншого священослужитель висловив співчуття родинам, друзям та співслуживцям, побажав мирного неба та добробуту на нашій Українській землі.

Нагадаємо, що за два роки війни в АТО 67 героїв-прикордонників віддали своє життя, захищаючи Батьківщину, 5 вважаються такими, місце знаходження яких не встановлено.

У серпні 2014 року обстановка в зоні проведення антитерористичної операції значно загострилася. У цей місяць Державна прикордонна служба зазнала найбільших втрат за весь період проведення АТО: загинули 26, зникли безвісті 5 та поранено 76 прикордонників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.