Єпархія привітала Державну Пенітенціарну службу в Закарпатті з професійним святом

0122 квітня 1998 року, Указом Президента України було створено Державний департамент України з питань виконання покарань, як центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом. 9 грудня 2010 року його було реорганізовано в Державну пенітенціарну службу України. Така реорганізація стала новим кроком Держави у напрямку соціальної переорієнтації процесу виконання кримінальних покарань з урахуванням міжнародних стандартів, дотримання принципів законності, гуманізму, демократизму та справедливості, а також сучасної пенітенціарної доктрини.

Від імені керуючого Мукачівської Православною єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського вітальне слово до керівництва Ужгородської Установи виконання покарань № 9 виголосив голова Молодіжного відділу єпархії – протоієрей Василій Керецман.

Владика у своєму слові відмітив: «Милістю Божою в цей непростий для нашої країни час кримінально-виконавча служба області успішно виконує покладені на неї завдання, а співпраця з Церквою у Вашій діяльності виконує свою не менш важливу роль.

Ваша вкрай необхідна суспільству і державі робота завжди потребувала людей сильних, сміливих, відповідальних, з активною життєвою та громадянською позицією. Безкомпромісна боротьба зі злочинністю та викорінення негативних явищ – важка, а часто і дуже небезпечна справа, з якою ви гідно справляєтесь, незважаючи ні на які перепони, а в екстремальних ситуаціях виявляєте сміливість, стійкість, непохитність та вірність обов’язку.

Тому ваша праця є надзвичайно важливою для українського суспільства у забезпеченні миру, спокою, правопорядку та перевихованні осіб, які відступилися від закону. Впевнений, що ви і надалі будете спрямовувати всі зусилля на утвердження європейських норм та стандартів захисту прав і свобод людини, створення надійної основи для розбудови України як сучасної правової держави. Мукачівська Православна єпархія вже не один рік тісно співпрацює з Державною Пенітенціарною службою в Закарпатській області. Особисто свідчу і констатую факт чудової і далекоглядної співпраці між нами. Радий з того, що Церква завжди має можливість буде поряд з Вами в служінні людям. У день професійного свята щиро бажаю, щоб підґрунтям вашого щасливого життя та плідної професійної діяльності були міцне здоров’я та благополуччя, а кожен день відкривав для вас нові досягнення та здобутки».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.