Архієрейське богослужіння в день Благовіщення в Зарічевському Свято-Маріє-Магдалинівському жіночому монастирі (+ВІДЕО)

7 квітня в день Благовіщення Пресвятої Богородиці, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Зарічевському Свято-Маріє-Магдалинівському жіночому монастирі.

При вході в обитель владику зустрічала настоятельниця монастиря – ігуменя Варвара (Поп).

Архієрею на Божественній літургії співслужили: секретар Єпархіального управління – протоієрей Віктор Місо, намісник Свято-Успенського чоловічого монастиря в с. Кічірне – архімандрит Іов (Маланка), намісник чоловічого монастиря на честь ікони Божої Матері «Казанської» в с. Тишів, що на Воловеччині – архімандрит Корнилій (Маскаль), понад 20 священнослужителів Перечинського, Мукачівського та інших благочинь єпархії.

За богослужінням була піднесена усердна молитва за мир в Українській державі та припинення кровопролиття.

На Божественній Літургії були присутні представники влади, а саме голови Перечинської та Свалявської РДА.

Під час богослужіння була звершена дияконська хіротонія над насельником Тишівського монастиря – монахом Аверкієм (Раковець).

Після Божественної Літургії архієрей звернувся з архіпастирським словом до сотні присутніх, після чого призвав на всіх Боже благословення.

P.S. Як відомо, Перечинщина – край у якому ніколи в його історії не було православного монастиря. Зарічівська обитель заснована рішенням Священного Синоду УПЦ від 23 грудня 2010 року і є своєрідним форпостом Православ’я не лише в Ужанській та Тур’янскій долинах, але й форпостом віри північних кордонів єпархії. 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=cMbRicGeEYw&w=420&h=315]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.