25 березня в п’ятницю другої неділі Великого посту, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Свято-Преображенському храмі столиці Закарпаття – Ужгороді.

Керуючому єпархією співслужили: секретар єпархії − протоієрей Віктор Місо, благочинний Ужгорода − протоієрей Іван Моланич та настоятель храму − протоієрей Іван Моланич.

На богослужінні духовенство разом зі своїм архіпастирем посилено молилися за мир та спокій на нашій Українській землі.

Після заамвонної молитви владика звернувся до присутніх з архіпастирським словом, в якому підкреслив, що особливо у Великий піст Свята Церква Христова велить кожному звернути увагу на свій душевний стан.

«Будь-яка Літургія є відображенням торжества на Небі. На Преждеосвященній Літургії в Таїнстві святої Євхаристії на престолі возсідав Цар царствующих і Господь господствующих, Спаситель Господь наш Іісус Христос. Незважаючи на те, що навколо храму суєта, дороги, авто, люди, робота, всі кудись спішать по своїх справах – тут зникає суєта світу і панує абсолютна тишина. При чому тишина не фізична, коли у вухах тихо, а тишина, тому що на душі тихо, бо Господь присутній «де двоє і троє зібрано во ім’я Моє, там Я посеред них». Заради любові до Нього ми приходимо в святий храм незважаючи на робочий день. Уявіть, яке ми сьогодні маємо щастя – Христос сьогодні посеред нас! Він наповнює нашу душу, втішає наші скорботи, допомагає кожній людині без винятку, тому що ми Христові. І вийдемо ми з цього храму не такими, якими сюди зайшли. Не такими! Сюди заходили з  житейськими турботами, думками. Вийдемо ж більш багатшими духовно, більш радісними. А радістю душевною є мир і тишина в душі», – наголосив архієрей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.