“Миколаївський марафон”: концерти, виступи і багато подарунків для сотень сердець одиноких, ув’язнених і сиріт

“Миколаївський марафон” – це не ідилія, не вигадка, а дуже приємна реалія сьогодення. В переддень дня святого Миколая група священнослужителів разом з активістами ГО «Самодопомога Закарпаття», закупивши повну машину подарунків, подалася у святковий рейд.

Аби подарувати бодай дещицю святкового настрою тим, хто зазвичай обділений простими радостями, активісти з благословення Висопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського разом з Молодіжним  та Пенітенціарним відділами єпархії відвідали місця, про які зазвичай серед буднів люди стараються не думати: це Ужгородське УВП № 9, Будинок престарілих та Перечинську школу-інтернат.

Команда їхала немаленька: голова правління ГО “Самодопомога Закарпаття”, доцент УжНУ, доктор економічних наук Володимир Химинець, бізнесмени, активісти ГО Дмитро Куштан, Олександр Борисенко, Василь Губкович. А з ними – священнослужителі. Свято-бо – Святого Миколая все-ж таки. Тож, до активістів долучилися настоятель Свято-Троїцького храму в Ужгороді отець Володимир Гуй, отець Максим Журавель, а ще – благочинний Перечинського району, отець Володимир Грицько та настоятельниця Свято-Маріє-Магдалинівського жіночого монастиря в селі Зарічево, що на Перечинщині – ігуменя Варвара.

Настоятельниця, яка опікується ще й недільними школами Перечинщини, запросила з собою веселу і юну компанію. Це – дітки з Зарічівської та Дубриницької недільних шкіл. Вони виступили перед вихованцями інтернату, заспівали святкових пісень, читали вірші до дня святого Миколая та показали чудову виставу про святого.

У відповідь – що було неочікувано – дітки з інтернату також показали виставу про Миколая. Тож вийшло, що гості стали свідками справжнього святкового концерту. «Самодопомогівці» та святі отці були глибоко вражені такою чуйністю діток і зрозуміли, що приїхали сюди не востаннє.

Ну і, звісно, який же Святий Миколай без подарунків. Тож, від імені покровителя зимового свята, подарунки приготували активісти. Кожному – щось особливе. Наприклад, утриманці слідчого ізолятору (усього їх близько 240), серед яких є й довічно ув’язнені отримали переважно смаколики, – це і мандарини, і печиво, і чай та ін. Жінки отримали і подарункові набори для особистої гігієни, а чоловікам рознесли подарунки по камерах.

Літнім ужгородцям, якими опікується ериторіальний центр обслуговування пенсіонерів і недієздатних громадян м.Ужгород у подарунок привезли продукти і влаштували для них святковий стіл. Цей заклад опікується людьми похилого віку, які з певних причин залишилися без підтримки рідних. «Деякі з них перебувають на повному забезпеченні і проживають тут, а дехто живе вдома, але приходить поїсти. Загалом більше тисячі літніх людей знаходять підтримку працівників центру», – розповідає директор Галина Юсковець.

Ну, а вихованцям школи-інтернату, яких тут зараз близько ста – те, що вони побажали від Миколая: набори для творчості, фарби, олівці, папір для малювання, та предмети особистої гігієни, косметики, засоби догляду за тілом. Кожен з них також отримав у дар натільний хрестик.

Цієї зими активістам та святим отцям вдалося зробити щасливішими не один десяток закарпатців, подарувати їм тепло. А Святий Миколай направду завітав у десятки сердець, лишивши там свої дари.

За матеріалами: http://samodopomoga.uz.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.