УЖГОРОД. Митрополит Феодор очолив традиційний Хресний хід до скита святих Архангелів

11 серпня, в суботу 11-го тижня після П’ятидесятниці, керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський очолив Хресний хід до скита на честь святих Архангелів (вул. Тютюнова), що діє при Ужгородському Свято-Воскресенському чоловічому монастирі. 

Хресна хода вирушила від монастиря о 8 годині ранку маршрутом: Свято-Воскресенський чоловічий монастир – вул. Золотиста – вул. Університетська – вул. Докучаєва – вул. Собранецька – вул. Загорська – до місця скита – вулиці Тютюнової.

Братія монастиря, священнослужителі єпархії, молодь, сім’ї з маленькими дітками у візочках, люди старшого віку – понад сотня людей з різних храмів Ужгорода з молитвою на вустах пройшли 5 км, просячи у Бога рідному місту, краю і державі миру та захисту від будь-якого лиха.

Опісля прибуття на місце вірники молитовно взяли участь у молебні за Мир в Україні та водосвятному молебні, який, у співслужінні собору духовенства єпархії, звершив архієрей. Під час молебню була піднесена посилена молитва за мир та спокій в нашій Українській землі та в Закарпатському краї.

Відтак Владика в живій бесіді поспілкувався з вірянами та паломниками, які взяли участь у Хресному ході. У своєму слові архіпастир привітав усіх з продовженням святкування 1030-ти ліття Хрещення Русі та побажав присутнім Божого благословіння на наступаючий Успенський піст.

По завершенню молебня ігумен монастиря, голова Паломницького віддділу Мукачівської єпархії, архімандрит Марк (Куштан) вже традиційно під відкритим небом пригостив прихожан та гостей смачною монастирською трапезою. 

Фото: Іван ФЕННИЧ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.