БОГОЯВЛЕНСЬКИЙ МАРАФОН. УЖГОРОД: Духовенство міського благочиння продовжує нести місію серед військових, немічних, ветеранів та освітян

В дні Богоявленських свят з Йордановим благовістям духовенство Ужгородського міського благочиння з благословення Високопреосвященнійшого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського відвідало соціальні заклади міста над Ужем.

Зокрема, голова відділення Ужгородського району Єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України Мукачівської єпархії, настоятель громади на честь преподобного Іова Почаївського, що в м. Ужгород, протоієрей Петро Баб’як відвідав Ужгородський Зональний Відділ Правопорядку ЗСУ, Обласний госпіталь інвалідів війни та учасників ліквідації аварії на Чорнобільскій АЕС, Закарпатську обласну клінічну лікарню імені Андрія Новака та ТОВ “Закарпатський навчальний центр підготовки і перепідготовки кадрів”.

Перебуваючи у вказаних місцях на запрошення керівництва закладів отець Петро звершив чин Великого освячення води, разом з військовими звершив молебень за мир в Україні та освятив приміщення перерахованих вище закладів святою Богоявленською водою.

Отець привітав лікарів, військовослужбовців, ветеранів, освятян зі святами Господніми.

В словах промови між іншим протоієрей сказавав:

«Свято Хрещення Господнього розкриває нам велику таємницю благочестя і справу Божої любові до усього людства. Бог приходить до Свого творіння й приймає гріхи світу через води хрещенської купелі. Увесь всесвіт долучається до Божого плану спасіння, зцілення, прощення та оновлення у водах ріки Йордан. Саме хрещення в Йордані Христа Спасителя стало прообразом християнського Таїнства Хрещення, в якому кожна віруюча людина одержує прощення гріхів, має реальну можливість нового, духовного життя в єдності з Богом і з Його Святою Церквою. У Таїнстві Хрещення людина вмирає для гріха і воскресає для святості й цілісного, повноцінного буття з Творцем. Для християнина свято Богоявлення — це розкриття людської таємниці віри і любові Святої Трійці до усього людства. Бог — це нескінченна любов Трьох Іпостасей, з’єднаних у досконалості. Через Боговтілення Христа Спасителя, Його Хрещення у водах Йордану, коли Він узяв усі гріхи людства на себе, Бог не лише визволяє людину з рабства гріха, а й долучає її до Своєї любові благодаттю Отця і Сина, і Святого Духа, сповіщаючи світові благу звістку спасіння».

В кінці священик призвав усіх до сумлінного несення свого служіння на місцях та побажав усім мирного неба.

Фото, текст: протоієрей Петро БАБ’ЯК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.