ІРШАВА-МУКАЧЕВО. Заупокійна панахида в 34-ту річницю автокатастрофи у Залужжі

34 роки тому два сусідні райони здригнулися від катастрофи, яка сталася в Залужжі…

Вечірній рейс автобуса «Мукачево-Арданово», яким поверталися додому учні ПТУ та працівники Мукачівської трикотажної фабрики, зіштовхнувся із вантажівкою, яка транспортувала меблевий лак. В результаті за лічені секунди автобус опинився у полоні полум’я. У вогняній пастці опинилися 29 осіб.

Тринадцять із них мешканці села Арданово Іршавського району. Мали шанс вижити двоє молодих хлопців, які встигли вистрибнути і відбігти на безпечну відстань, але все ж повернулися аби допомогти іншим і загинули. У 2003 році на місці трагедії було встановлено пам’ятник.

Від тоді, щороку 22 вересня тут моляться за упокій загиблих. Щожного року на молитву приходять священнослужителі різних храмів з обох районів, адже це спільна біда, це велике горе для багатьох родин, різних конфесій.

Цьогоріч, з благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвязеннішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського 22 вересня звершити поминальну панахиду та помолитися за загиблих на місце трагедії разом з отцям Іршавського та Мукачівського благочинь прийшов секретар Єпархіального управління, протоієрей Віктор Місо.

Після звершеної панахиди отець секретар звернувся до присутніх з пастирським словом.

Участь в заупокійній молитві взяли також мер міста Іршава, Степан Бобик, голова Іршавської районної Ради, Симканинець Віктор та преставники депутатського корпусу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.