УКРАЇНА-ГРЕЦІЯ. Віряни Мукачівської єпархії відвідали святині Греції

Днями з благословіння Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського та Ужгородського, прихожани храму на честь великомученика та цілителя Пантелеймона, що в смт. Великий Березний здійснили паломницьку поїздку до святинь Греції.

За майже 10 днів подорожі віряни вклонилися багатьом святиням, нетлінним мощам відомих на весь світ святих, познайомилися з традиціями та колоритом православної Греції.

Паломництво почалося із древнього міста Салоніки де віряни вклонилися мощам великомученика Димитрія Солунського, святого Григорія Палами, та інших святих.

Також паломники побували в Свято-Іоанно-Богословському жіночому монастир в селищі Суроти, де знаходиться могилка преподобного Паїсія Святогірця та відвідали монастир святих Метеорів, який славиться своєю красою та незвичністю.

Наступного дня парафіяни переправилися на острів Корфу в гості до святителя Спиридона Тримифунтського, а також відвідали інші монастирі цієї місцевості.

З острова Корфу віряни відправились в місто Уранополіс де поселилися в Свято-Троїцькому Монастирі, який будують монахині з України під керівництвом матушки ігумені Гавриїли.
Там прийняли участь у Божественній літургії, причастилися Святих Христових Таїн, а також вклонилися чудотворній іконі Божої Матері «Скоропослушниця», яка цими днями була привезена з афонського монастиря Дохіар.

Перебуваючи в Уранополісі віряни взяли участь в паломницькій поїздці вздовш афонського берегу і мали можливість вклонитися святим мощам, які паромом були привезені з Святої Гори.

По дорозі додому паломники відвідали монастир, у якому зберігаються мощі святої Анастасії Узорешительниці, і на завершенна проїжджаючи через Сербію, завітали в її столицю – місто Белград, де відвідали одину з найбільших святинь світу та балканів – храм на честь святого Сави Сербського.

Віримо, що це паломництво не тільки буде незабутньою згадкою, а й змінить життя і наблизить до Бога.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.