УЖГОРОД. У Свято-Воскресенському монастирі відбулося молитовне вшанування Небесного Покровителя керуючого Мукачівської єпархії

16 грудня, в день молитовної пам’яті священномученика Феодора, архієпископа Олександрійського керуючий Мукачівської єпархії, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський молитовно святкує День свого Небесного Покровителя.

Цьогоріч виповнюється 34 роки чернечого життя Високопреосвященнішого Владики. 34 роки тому, 15 грудня 1989 року, майбутній архієрей прийняв у Свято-Троїцькій Сергієвій лаврі чернечий постриг з ім’ям на честь священномученика Феодора.

16 грудня 2023 року, в день пам’яті священномученика Феодора, архієпископа Олександрійського, в Свято-Воскресенському чоловічому монастирі м. Ужгород, з нагоди Дня Ангела митрополита Феодора, було звершено святкову Божественну літургію. Очолив богослужіння Владика-іменинник.

Його Високопреосвященству співслужили: Преосвященніший Іларій, єпископ Свалявський, вікарій Мукачівської єпархії, секретар Єпархіального управління, протоієрей Віктор Місо, настоятелі та намісники монастирів єпархії, благочинні та гості у священному сані.

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про перемогу над ворогом, за мужність воїнів ЗСУ, звільнення полонених, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

Богослужбові піснеспіви виконував збірний чоловічий хор духовенства єпархії.

Після Божественної літургії було відслужено подячний молебень священномученику Феодору – Небесному Покровителю керуючого архіпастиря.

Наприкінці богослужіння єпископ Іларій у вітальному слові побажав владиці Феодору архіпастирської мудрості та натхнення у нелегких трудах у сучасному світі.

Після закінченні літургії владика Феодор подякував усім за привітання і попросив святих молитов.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.