В 10-ту Неділю після Пятидесятниці, в день пам’яті святого великомученика і цілителя Пантелеймона керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Свято-Георгієвському храмі села Тибава, що на Свалявщині.

На початку села в красивих віночках та вишиванках з букетами квітів свого архіпастиря зустрічали малі дітлахи. При вході до храму владику зустрічали настоятель – протоієрей Андрій Егреші, вірники та вихованці Недільної школи, що діє при храмі.

Після зустрічі владика разом з дітками випустив в небо білих голубів.

Перед Божественною літургією архієрей освятив новий іконостас храму. Його Високопреосвященству співслужив секретар Єпархіального управління – протоієрей Віктор Місо, благочинний Свалявського благочиння – протоієрей Василій Барна, духовенство Свалявського, Іршавського та Перечинського благочинь.

Під час богослужінні владика возніс особливу молитву за мир на нашій Рідній Українській землі.

В кінці богослужіння владика звернувся до всіх вірників зі словами настанови, після чого привітав парафіян, настоятеля храму зі святом та висловив щиру подяку всім благодітелям, котрі доклали чималих зусиль для благоустрою храму.

Після урочистого богослужіння довкола храму відбувся традиційний хресний хід з читанням Євангелія, після якого владика подарував до Свято-Георгієвського храму ікону з частичкою мощей святителя Іоанна, архієпископа Шанхайського і Сан-Франциського.

На сам кінець архієрей призвав на всіх Боже благословення.

Фото: Віталій Муха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.