Вітання керуючому Мукачівської єпархії, Високопреосвященнішому Феодору з нагоди 6 річниці возведення у сан Митрополита

Ваше Високопреосвященство, дорогий наш Архіпастирю!

6 років тому, 23 липня 2018 р., в день пам`яті прп. Антонія, засновника Києво-Печерської Лаври з благословіння і резолюції Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви на малому вході Ви були возведені у ступінь Митрополита.

Безапеляційно, ця подія поділила історію древньої Мукачівської єпархії на два розділи: «до» і «після». У Вашому лиці наша історична кафедра вперше отримала митрополита Мукачівського і Ужгородського.

У цей день дозвольте Владико від усього священства, монашества, боголюбивої пастви привітати Вас з цієї подією.

Знаємо і бачимо Владико, що сьогодні, як ніколи, архієрейське служіння в Церкви Христовій є відповідальним і жертвоним хрестом. Однак, за словами апостола Павла «благодаттю Божою я є тим, ким є» (1 Кор. 15:10). Дивлячись на Ваше служіння свідчимо, що ці слова є Вашим девізом. Гаслом, яке наповнює, плекає, відновлює, спонукає і рухає Вами.

Констатуємо, що під керівництвом Предстоятеля нашої Церкви, Блаженнішого Онуфрія Ви мудро ведете корабль нашої єпархії до подателя вічних Благ – Бога.

У Вас є багато «друзів-святих», які у різні моменти допомагають Вам і «підказують», як діяти і приймати мудрі рішення заради блага Церкви Христової. Тож нехай їх заступництвом Господь рухає Вами і оберігає Вас.

Ваше Високопреосвященство! Нехай у цей день, молитвами преподобного Антонія Києво-Печерського, Пречистої Богородиці і Діви Марії та всіх святих, Господь подасть Вам всіх необхідних сил і дарів для звершення апостольського служіння в Його Церкві.

«Іс полла еті, деспота»!

З повагою і шаною єпископ Свалявський Іларій, духовенство, чернецтво і віряни
Мукачівської єпархії Української Православної Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.